Fattas lite i utredningen angående A-traktorer

En del förslag är inte bara bra, utan borde redan ha funnits sen tidigare, menar signaturen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Så har då utredningen från Transportstyrelsen angående förslag på förändringar i regler för A-traktorer anlänt. En del förslag är inte bara bra, utan borde redan ha funnits sen tidigare, men bättre sent än aldrig. Att bälte ska användas och att man inte sitter fler än en person på varje plats borde redan varit krav.

Jag saknar tre saker i deras förslag:

1) Tillåt A-traktor att köra i 45 kilometer i timmen vilket en mopedbil får köras i.

2) Ställ krav på att man går en utbildning med både teori och körning av A-traktor inklusive vanlig uppkörning.

3) Den som trimmar en A-traktor får sitt lämplighetsintyg för bilkörkort framflyttat i tio år, och exempelvis ett bötesbelopp på 50000 kronor till Trafikförsäkringsnämnden TFF.

ANNONS

Detta sista kan förhoppningsvis få en hel del att fundera både en och två gånger innan de trimmar sin A-traktor. Detta innebär att deras möjlighet att få ett jobb avsevärt minskas och att de också tvingas betala ett högt bötesbelopp.

En person som trimmar sin A-traktor bör även om det inte funnits fler i A-traktorn vid tidpunkten för en olycka eller vid en kontroll åtalas och fällas för vårdslöshet i trafik och dömas till ytterligare bötesbelopp, som givetvis också bör vara högt.

Givetvis tycker jag att även bilförare av "riktiga" bilar ska få kännbara straff när inte hastighetsbegränsningar följs, det är inte bara ungdomar som ska följa regler utan självklart även vuxna.

Biltrafikant

ANNONS