Fel, fel och åter fel

Garantipension får många undersköterskor, barnskötare, och inom handel och restaurang, menar skribenten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Replik på ”De som aldrig arbetat kommer i stort sett få samma pension”.

Den första frågan som jag vill ställa till R Johansson är: När lönade det sig att arbeta i låglöneyrken? Fråga 2: Vilka har hållit nere lönerna i den kommunala vård- och omsorgen? Det är en skam att det finns låglöneyrken överhuvudtaget i detta rika land.

V lyckades komma förbi den pensionsgrupp som RJs parti sitter med i och gärna försvarar. En reform som gav upp till 1000 kronor/månad för de med en låg pension. Att RJ är upprörd över det är uppenbart.

Att försvara en pensionsgrupp som under alla år endast lyckats med att höja pensionsåldern och dessutom fifflar med medellivslängden. Sanningen är att medellivslängden i arbetaryrken har minskat bland kvinnor och stått stilla bland männen de senaste åren.

ANNONS

RJ tillhör dem som tror att garantipensionen får endast de som inte har arbetat alls. Hur många är det? Tror inte att RJ kan svara på den frågan. Garantipension får många undersköterskor, barnskötare, och inom handel och restaurang. Kort sagt många dubbelarbetande kvinnor.

Kanske borde RJ också ta del av det faktum att löneutvecklingen för 2023 inte är förhandlad ännu, innan han slår på sin stora trumma?

Kerstin Joelsson-Wallsby

Vänsterpartiet Uddevalla

ANNONS