Feminister borde vara veganer!

Tuppar och hönor sitter instängda för att konstant para sig, honan kan aldrig undkomma tuppen, menar skribenten.

ANNONS
|

Är en för samtycke, för varje individs rätt till sin kropp och emot könsförtryck, bör feminister bojkotta djurindustrin! Tuppar och hönor sitter instängda för att konstant para sig, honan kan aldrig undkomma tuppen, äggen samlas sedan in och läggs i kläckningsmaskiner.

Väl kläckta könssorteras de små liven, hanarna dödas samma dag som de föds, de kan inte lägga ägg och honorna skickas in med tusentals andra i äggfabriker för att producera ägg. När deras kroppar är söndertrasade slaktas de, är man emot att individer exploateras för sitt kön, om man äter ägg?

Får, getter och kor som avlas fram inom djurindustrin kan inte freda sig från inseminering, utan de måste föda fram unge efter unge, för att mjölk ska produceras.

ANNONS

Ungarna vill såklart ha modersmjölk, men eftersom industrin vill sälja mjölken, förlorar mammorna vårdnaden om ungarna ganska omgående, kan man vara för samtycke om man äter ost, mjölk eller kvarg? Om honan inte tar emot sperman som tvingats in i henne, får missfall, eller trilskas vid mjölkning, förlorar hon sin rätt att leva och hennes kropp ska istället dra in pengar som köttstycke, är man för individens rätt till sin kropp, om man äter dennes kroppsdelar?

Kan fårull eller lammkött ens vara ett alternativ, som feminist? Feminister bör stå upp för alla individers rätt till sina liv och kroppar oavsett härkomst, vara för allas frigörelse från maktmissbruk och könsförtryck och leva som veganer!

Anette Ingelsson

ANNONS