Det behövs inte bara byggas hyresrätter i centrum, menar insändarskribenten.
Det behövs inte bara byggas hyresrätter i centrum, menar insändarskribenten. Bild: Henrik Lundbjörk

Fler hyresrätter behövs!

Ingemar Samuelsson (S) är helt fel ute, menar insändarskribenten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Angående ”Nya lägenheter och villor – här byggs det i Uddevalla

Visst är det sant att om 1 000 personer står i bostadskö så betyder det inte att de behöver en bostad i morgon, som kommunalrådet säger. Men varför är det så då?

Svaret på frågan stavas bostadsbrist. Uddevallas invånare vet att det är bostadsbrist och just därför ställer de sig i kö i god tid. Nästa fråga blir då? Varför är det bostadsbrist? Det byggs för lite och framför allt byggs det för lite hyresrätter.

Kommunfullmäktiges beslut om att asylsökande blir av med sin lilla dagersättning om de bosätter sig på Dalaberg, Hovhult eller Tureborg gör ju bara att behovet av hyresrätter blir en falsk bild av det verkliga behovet och trångboddheten ökar. Som bekant behöver en person inte stå på kontraktet för att vara inneboende.

ANNONS

Vänsterpartiet var det enda partiet som röstade nej till detta befängda beslut.

Nej, det behövs inte bara byggas hyresrätter i centrum. Det behövs hyresrätter till våra unga som vill flytta till eget boende och börja sitt vuxenliv. Asylsökande borde få söka bostad där det finns sådana och med en hyra som går att betala. Bygg hyresrätter med en rimlig hyra. Ta inte ner kommunens målsättning om 2 500 bostäder per år.

Kerstin Joelsson-Wallsby

Vänsterpartiet Uddevalla

ANNONS