Römosseskolan i Göteborg står i centrum för en friskoleskandal.
Römosseskolan i Göteborg står i centrum för en friskoleskandal. Bild: Paul Wennerholm

Flera privata skolor fuskar bort skattebetalarnas pengar

När våra skattepengar går till skolor som tillåter att det delas ut miljarder till aktieägare är det otroligt svårt att anse det är okej, skriver Hans Lundberg.

ANNONS

Svar på Bengt Larsson 12 november

Bengt Larsson ivrar om att privata skolor och arbetsplatser, utan en tanke på hur vissa privata skolor och andra privata arbetsgivare beter sig fruktansvärt illa mot skattebetalare och människor.

När våra skattepengar går till skolor som tillåter att det delas ut miljarder till aktieägare är det otroligt svårt att anse det är okej. När en muslimsk skola skickar 20 miljoner skattepengar till Somalia kan man verkligen undra och när ledamöter i denna muslimska skolan använt våra skattepengar till att köpa sex och gå på porrklubbar så är det självklart, stäng ner och skicka dessa till sina hemländer istället.

ANNONS

När det så gäller att det fria valet utnyttjas så att man säger upp svenska arbetare och tar in fattiga människor från andra länder, låter dessa bo i skitiga lokaler och knappt tjäna till sitt uppehälle, ja då måste man ifrågasätta; hur långt får denna frihet gå?

Sverige är inte och kommer inte att bli diktatoriskt och absolut inte om man utvecklar demokratin till att verka för att Sverige blir ett mer juste land där även fattiga kan leva bra och utvecklas. Att arbetsgivare i privata skolor och på privata arbetsplatser sköter det de skall göra och inte fuskar med skatter och annat utan utvecklar vårt land till världens mest demokratiska samhälle, ja då är det ok men den vägen är fortfarande lång!

Hans Lundberg

Orust

ANNONS