För tidigt att besluta om Ljungskileskolans framtid

Efter att ha fått information från gruppen ”vision 25” anser jag att ett omtag behöver göras när det gäller Ljungskileskolans framtid.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vi ska inte gå vidare utan att seriöst granska deras förslag. Gör vi inte det kan det bli negativa efterverkningar över tid. Det är nästan skrattretande hur mycket vi kan komma undan med om ett låg och -mellanstadium byggs på Skarsjöområdet där vi redan har mark.

Vi kan snabbare få fram en skolsituation som i stort löser alla problem och framför allt gynnar eleverna som ska tillbringa alla år på skolan. Ljungskileskolan i dess form idag kan renoveras och bevaras och flera gamla byggnader får stå kvar. Högstadieelever slipper tillbringa hela sin skolgång på en byggarbetsplats.

Vägen, jag säger bara vägen, mina barn har tillbringat sin skoltid på Hällebergsskolan så den vägen kan jag uttala mig om. Jag var en av dem som kontaktade kommunen för att få fram en bom. Innan genomfarten stoppades körde vi med andan i halsen. Jag tänkte flera gånger det här går illa. Barn och bilar överallt huller om buller. Öppnas vägen och skolan byggs enligt nuvarande förslag är jag så drastisk att jag tror att vi får blod på händerna.

ANNONS

Inom kort, ett par veckor, ska avtal med Folkhögskolan skrivas som innebär ändring av lokaler på Folkhögskolan och införskaffande av paviljong i skolans närhet för att kunna härbärgera F-6 skolans elever under hela byggnationen. Vad blir priset? Jag med flera gillar att gå och se konstutställningar på Kulturhuset. Väldigt många skulle sörja om detta fina hus jämnades med marken. Jag är fortfarande nästan stum av att höra nämnd kollega från annat parti i stort sett uttrycka, ”det är bara att riva det gamla, dåliga huset” vid min fråga om hen brukar besöka utställningarna där.

Som jag tidigare uttryckt har jag och som jag tror flera i Barn och utbildningsnämnden blivit fartblinda då vi ständigt burit tyngden av att det saknats lokaler kors och tvärs i kommunen varvid jag för min del kunnat tänka mig att bygga hur stor skola som helst bara för att bli av med oket. Nu är jag ersättare denna period, vice ordförande förra omgången, varvid jag i nuläget inte kunnat rösta men jag har heller inte högljutt protesterat.

Det är inte farligt att ändra sig, låta saker ta sin tid även om det skulle medföra extra kostnader. Vi hinner då tänka efter före. Jämför med badhuset där vi i Mp är supernöjda då nuvarande plats varit vårt förslag från första början. Jag anser också att något behöver göras då allmänheten kommer in för sent i ärenden som det här. Jag vet att man följt gängse ordning men det kan bli bättre.

ANNONS

Genom att tänka efter ett varv till kan vi med gemensamma krafter finna en optimal lösning som i första hand värnar barnen och som dessutom kan medföra en ekonomisk vinning.

Vivian Fräknefjord

Mp

ANNONS