Debatten om ny förskola i Dingle fortsätter.
Debatten om ny förskola i Dingle fortsätter. Bild: Håkon Mosvold Larsen

Ge eget besked om ny förskola i stället för att raljera

Det är lätt att raljera över andra, men tydligen svårt att presentera ett eget budskap. Rolf Jacobsson tycks ha glömt bort varifrån förslagen om Dingle förskola kommer. Rolf Jacobsson borde oroa sig för vad hans samarbetsparti i frågan sysslar med.

ANNONS

Replik till Rolf Jacobsson (KD)

LÄS MER:S och C talar emot sig själva om ny förskola

I barn- och utbildningsnämnden i juni var det nämligen Olle Olsson (KD) som tillsammans med Louise Skaarnes (SD) gav initiativet att ta fram förslag med syfte att bygga ny förskola på Lågum/Tyft.

Sedan var det Matheus Enholm (SD), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden, som i augusti la ett förslag direkt på mötet, att avvakta och i stället utreda renovering av den gamla förskolan. I kommunstyrelsen nu i september presenterades SD:s budget, och då finns åter förslaget om en ny förskola med. Snacka om att inte veta vad man vill.

Centerpartiet och Socialdemokraterna sitter inte i någon majoritet. Vi stöttade ett bra förslag i barn- och utbildningsnämnden, som ligger i linje med vår politik.

ANNONS

LÄS MER:Personalen och barnen i Dingle är värda en ny förskola

Ingen behöver tvivla på att Centerpartiet och Socialdemokraterna tycker att personal och barn i Dingle är värda en ny förskola. Redan i november 2018 såg vi till att beslut togs om att skyndsamt utreda förutsättningarna för en ny förskola på Lågum. Vi kan bara beklaga att det inte hänt mer sedan det nya styret tillträdde.

Det ska bli intressant att se vilken sida KD väljer när samarbetspartiet i frågan sviktar.

Vi väntar med spänning på att få veta var Rolf Jacobsson och co står.

Caritha Jacobsson (S)

ledamot barn- och utbildningsnämnden

Lars-Göran Sunesson (C)

ledamot barn- och utbildningsnämnden

LÄS MER:Tre förslag när fullmäktige ska ta beslut om budget