Ett undersökningsrum på en vårdcentral.
Skribenten riktar skarp kritik mot vårdcentralen. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Gick med benbrott i två år på grund av felbedömning

Jag tillhör inte kategorin som springer ner vårdcentralen men tog mod till mig att kontakta dem då jag haft ryggbesvär och hosta i två veckor. En ohållbar situation då jag inte kan sova med dessa besvär, och att sköta sitt arbete med fyra timmars sömn kommer inte att fungera i längden.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Svar från vårdcentralen:

Vi ber er kontakta Närhälsan rehab för en första bedömning av sjukgymnast/fysioterapeut.

Ja, och om det är mina lungor och i värsta fall cancer är det verkligen Närhälsan rehab som har kunskap om det?

Jag har även ett skräckexempel i min familj, min man sökte hjälp augusti 2019 för att han trampat snett. Han ordinerades sjukgymnastik, sedan sökte han hjälp igen före nyår 2019 och då frågade läkaren på vårdcentralen hur han fick dagarna att gå (han är sjukpensionär). En totalt irrelevant fråga då han fortfarande hade ont i foten och det var därför han besökte vårdcentralen.

ANNONS

LÄS MER:Nu får det vara slut med sparandet – investera för välfärden

Rekommendationen blev att gå till ortopedin i Uddevalla (kostnad 1 000 kronor) för att få inlägg, vilket min man redan hade, och antagligen var vederbörande läkare redan på väg att fira nyår och totalt ointresserad av min mans problem. Min mans önskemål var en remiss till ortopedi men det avfärdades direkt.

Ett halvår senare konstaterades benbrott vilket innebär att han gått med benbrott sedan augusti 2019. Det kräver en operation och den har min man ännu inte fått någon tid till.

Så snart har min man gått med ett benbrott i två år på grund av vårdcentralens felbedömning. En riktig skandal i mina ögon.

LÄS MER:Allting är inte bra som är gratis i Västra Götaland

Ännu ett exempel i vår familj är min svärmor som blir 87 år i år. Hon fick urinvägsinfektion förra året, kontaktade vårdcentralen en fredag, och fick svar att hon får vänta till måndag och om det blir värre får hon åka till jourmottagningen i Uddevalla. Hon hade så ont att hon aldrig skulle ha kunnat ta sig dit från Ljungskile där hon bor. Så då skulle hennes son som har benbrott, går med kryckor och ortopedisk stövel alltså köra sin mamma.

Det är så fruktansvärt nonchalant och nedsättande behandling av människor som är i behov av hjälp.

ANNONS

Vi har betalat skatt i hela vårt liv och inte belastat sjukvården mer än nödvändigt och så blir vi så illa behandlade.

En besviken medmänniska

ANNONS