Hellre stor renovering och kortare byggtid än att dra ut på det

Jag kan inte hålla med dig om att det bara skulle vara för ett SM i friidrott som renoveringen behövde göras, utan för att förbättra standarden även för fotbollen (superettan, allsvenskan) i framtiden.

ANNONS

Svar till Christian Persson

LÄS MER:Var realistisk och skjut upp renovering av Rimnersvallen

Det finns en rad punkter varför en renovering och ombyggnad av vallen är en fråga som bör prioriteras för alla som är aktiva inom friidrotten inom Bohuslän och Dalsland:

• Banorna 5 och 6 har sättningar och kan inte användas vid löpningar 300 och 400 meter. Gör man inget åt berget på den sidan kommer sättningarna att bestå och förvärras. Då först kommer vi att ha en arena med 6 banor på upploppet och 4 banor runt om, som man kan utnyttja till fullo.

• Läktarna runt arenan är inte godkända och är nu avstängda (endast huvudläktaren är godkänd).

ANNONS

• Belysningen är sliten och ljusstyrkan behöver justeras upp och bytas ut (krav från fotbollsförbundet).

Vad är en omfattande renovering av vallen, som du vill ska ske 2025? Vad är en uppgradering av vallen, och vad ingår i denna? Varför är det bättre att ha en byggperiod på 5–6 år i stället för på 2–3 år? Vi tycker att det är bättre att bygga om vallen och badhuset samtidigt.

LÄS MER:Uddevallas idrottscentrum utformas när kommunen tar grepp kring Rimnersområdet

Du skriver att Hälle älskar SM-tävlingar. Hur många SM-tävlingar eller större tävlingar har ni under åren arrangerat inne på Rimnersvallen?

Du skriver att ni har arrangerat tre SM-tävlingar under de senaste två åren, samtliga som landsvägslöpning där ni är duktiga arrangörer. Ingen gick i Uddevalla och ingen på själva huvudarenan, så jag förstår att ombyggnad på Rimnersvallen inte är prio ett för Hälle IF.

När vi nu gör en renovering av Rimnersvallen, som kommer att täcka många behov framöver för både fotboll och friidrott i minst 40 år framåt, varför inte göra det ordentligt?

Det verkar som om du har fastnat i åttabanorsprojektet och det skulle bli den dyraste affär som Uddevalla kommun har gjort. Om man avstod från dessa extra två banor skulle det räcka till ett helt friidrottscenter. Det låter osannolikt!

ANNONS

LÄS MER:Frågetecknen kring nya badhuset blir bara fler

Det kanske blir så att övriga SM-arrangemang (JSM, USM och mångkamps-SM) också kommer att kräva åtta banor på upploppet i framtiden. Bra, då har vi eventuellt DM kvar. Vid stora ungdomstävlingar är det också en fördel att ha åtta banor.

Hur blir det med träningsförhållandena under tiden? Visst, där får man tänka om och planera!

När vi än kommer att renovera, om det så blir 2021 eller 2025, blir det ju en viss omställning. Det blir väl lika mycket pendling oavsett år.

Men vi har ju Rimnershallen vägg i vägg som ett alldeles utmärkt alternativ. Det är bara tre mil till Trollhättan och fem mil till Stenungsund. Och vi har tillgång till fin terräng, bland annat Bjursjön samt många fina områden i närheten. Så visst finns det goda träningsförhållanden, om man vill.

Vi anser att det krävs en renovering nu för att kunna använda sex banor runt, och varför inte bygga åtta banor när man ändå är i gång? Det borde ses som en investering, som gynnar alla de som är aktiva inom friidrotten i Uddevalla. Även för framtida arrangemang.

Lillemor Rönnbrant

ordförande, styrelsen i Bohuslän-Dals friidrottsförbund