Personal ifrågasätter att sjukhusledningen går före i vaccinordningen. (Arkivbild)
Personal ifrågasätter att sjukhusledningen går före i vaccinordningen. (Arkivbild) Bild: Robin Aron

Hur kan vi i vårdpersonalen inte vara prioriterade?

När Västra Götalandsregionen krävde att man skulle prioritera vaccin till sjukhuspersonal var ledningen för NU-sjukvården kritisk till det förslaget och menade att sjukhuspersonal skulle vaccineras först i etapp 2.

ANNONS

Regionen tog ändå beslut om att personal i epidemivården ska vaccineras i etapp 1. Nu har sjukhusledningen ändrat på ordningen igen och placerat sig själva i etapp 2. Det betyder att de ska vaccineras före en stor del av vårdpersonalen. Anledningen är att det ibland behöver tas snabba beslut och det skulle inte fungera om de blev sjuka. I dag rekommenderar man att så många som möjligt ska jobba hemifrån och inte träffa fler än nödvändigt. Det borde kunna fungera även för tio personer i sjukhusledningen.

LÄS MER:Nu börjar personalen i NU-sjukvården att vaccineras

Alla vi som jobbar i akutvården måste hela tiden ta snabba beslut! Det här är vårt jobb och vi gör verkligen vårt bästa. Många är trötta, och oroliga för smitta inför varje arbetspass där vi måste ta på oss skyddsutrustningen. Vi har personal som är 60 plus och vissa är i riskgrupp. Varje pass där någon är sjuk får någon annan jobba extra. Skulle då inte vi prioriteras när det gäller vaccin?

ANNONS

Alla informationsbrev från sjukhusledningen avslutas med: ”Bästa möjliga vård, till lägsta möjliga kostnad”. Kvalitet har ett pris och personalen och patientvård måste få kosta! Det handlar om vår arbetsmiljö och att rädda liv!

Om vi ska utföra ”bästa möjliga vård” måste vi ha sjukhusledningen på vår sida!

Personal i covid-vården

LÄS MER:Sverige har misslyckats trots heroiska insatser i vården

ANNONS