Siv Jensen (FrP) fick bli finansminister (fast häromdagen avgick hon) och Pia Kiersgaard (DF) blev talman.
Siv Jensen (FrP) fick bli finansminister (fast häromdagen avgick hon) och Pia Kiersgaard (DF) blev talman.

I Norge och Danmark kan man samarbeta med SD:s systerpartier

Våra grannländer i väster är extremt välskötta och är inte styrda av nazister!

ANNONS

Replik till P-A Hultman

LÄS MER:M ger SD makt

När Sverigedemokraterna kom i riksdagen började Sveriges undergång, enligt dig. SD:s systerpartier i Norge och Danmark har suttit i respektive länders regeringar, eller har stöttat dem, i många år. Är dessa länder nu styrda av nazister? Ja, enligt dig är det så.

Jag vänder mig starkt mot en sådan åsikt. Nej, våra grannländer i väster är extremt välskötta. De har tagit tag i olika problem och de ligger i topp i de flesta mätningar som rör välfärd och integration. Vårt förut så välskötta och välmående land sjunker som en sten i de flesta mätningar. Vi har utanförskapsområden, no-go-zoner, skjutningar, social dumpning och en sjukvård och skola i kris.

ANNONS

I Sverige får arbetslösa nysvenskar som är analfabeter absolut inte ta enkla jobb, som inte kräver någon utbildning. Nej, dessa jobb går till icke-EU-medborgare som får ett samordningsnummer. Sedan är det fritt fram för att jobba, för det mesta svart. Myndigheterna har noll koll. Tiotusental nysvenskar går i stället på bidrag.

SD har pekat på de stora samhällsproblemen i många år. Jag tycker det är helt rätt av Ebba Busch Thor att börja samtala med SD. Ebba förstår att genom samarbete kan Sveriges problembörda åtgärdas.

Petter Birgersson i Ystads Allehanda (liberal) skriver så sant, citerad i Bohusläningen. För att se till att SD i ska få något inflytande bildades Januariöverenskommelsen. På detta sätt tror partierna att man ska slippa att ta tag i Sveriges stora samhällsproblem, ett undvikandebeteende av rang.

Att inte samtala med alla partier i Sveriges riksdag är enormt odemokratiskt enligt mitt sätt att se.

Bengt Larsson

Smögen