Kan bara tolka detta som att det hos Telia inte finns någon som helst vilja att göra det enda rätta, det vill säga fixa felet.
Kan bara tolka detta som att det hos Telia inte finns någon som helst vilja att göra det enda rätta, det vill säga fixa felet.

Inte lätt att få hjälp av Telia

Finns Telia? Eller är det bara robotar och arbetslösa ungdomar som ändå inte kan eller får hjälpa dig när problem har uppstått?

ANNONS

Jag är nu inne på femte veckan utan mobil telefoni, trots ett tiotal samtal eller chattar med Telia kundtjänst, där man först måste ta sig igenom en massa tjafsande för att sedan bli omyndigförklarad, eftersom jag tydligen inte står för abonnemanget på min egen mobil, varför de inte får lov att tala med mig.

Jag blir då tillsänd en kod, med vanlig post, som ska hjälpa men får ändå inte föra min egen talan varför hustrun övertar samtalet, det är hon som har abonnemanget.

Får därefter svar: ”är du inte nöjd med dina svar kan du ju alltid skriva brev till nån i Luleå”, eller: ”jaha då vet jag, det felet är fixat, i morgon vid 11-tiden funkar allt igen”. Klockan 16.00 följande dag, ny chatt, och nygammalt svar: ”jaha det felet, det ska bara avrapporteras som klart, i morgon förmiddag funkar allt igen”. Nån som tror på tomten?

ANNONS

Nästa goda råd blir: ”ring 71100 så blir du uppringd av någon som hjälper dig”. Enda resultatet efter ett tiotal försök: ”ett tekniskt fel uppstod, försök igen”. Detta upprepas dag efter dag.

Kan bara tolka detta som att det hos Telia inte finns någon som helst vilja att göra det enda rätta, det vill säga fixa felet. Jag är lika beroende som vem som helst av en fungerande telefoni, för sjukhusbesök, SMS-parkering med mera.

Och, ja, min telefon fungerar helt okej, bara jag kommer utanför min hemkommun. Det blir väl till att skaffa en ny modernare telefon och en ny operatör. Men då uppstår ett nytt problem, hur säger man upp bekantskapen med Telia? För pengar lär de ju vilja ha även i fortsättningen, trots att man inte får något för dem.

Tacksam för svar på detta om någon vet.

Lennart Karlsson

Kungshamn