Vi behöver ett samhälle som inte ser skillnad på vem du är och var du kommer från, men där alla ska känna sig trygga.
Vi behöver ett samhälle som inte ser skillnad på vem du är och var du kommer från, men där alla ska känna sig trygga.

Integrationen är problemet inte invandringen

Nej Ulf Kristersson (M), invandringen är inte ett problem, men integrationen är det. Vi har stora problem med integration i Sverige och i Uddevalla.

ANNONS

Vi har en ökad trångboddhet, arbetslöshet och utanförskapsområden där gatans lag råder snarare än Svea rikes lag.

Vi har barn och ungdomar som aldrig får se sina föräldrar gå till sitt arbete och tjäna sina egna pengar, där drömmen om att tjäna snabba cash blir verklighet genom kriminalitet och inte genom arbete och sparande.

Vi har poliser som blir skjutna i sin tjänsteutövning. Vi har gäng som använder barn som får göra skitjobben eftersom de ändå inte hamnar i fängelse. Vi har 17-åringar som mördar men som inte får fängelse, eller väldigt korta fängelsestraff, på grund av ungdomsrabatt.

ANNONS

Men vi har också människor som bara vill leva sina liv i förorten och känna sig trygga. De vill gå till ett arbete, de vill se sina barn växa upp och skaffa egna arbeten, familj och så vidare. Ändå utvisar vi personer som arbetar hårt bara för att de tjänar några tior för lite i timmen, eller inte tagit ut tillräckligt mycket semester.

Samtidigt utvisar vi inte personer som begått grova våldsbrott som våldtäkter och mord, eftersom de riskerar att hamna i fängelse i sina hemländer.

Vi behöver ett samhälle som inte ser skillnad på vem du är och var du kommer från, men där alla ska känna sig trygga. Jag ser Liberalerna som ett parti för dig som tycker att Sverige behöver bli tryggare, där skolan är en plats där det ska råda lugn och ro och där grova brottslingar ska straffas därefter, men som samtidigt ser skillnad på invandring och integration.

Maria Johansson

ordförande Liberalerna Uddevalla