Trodde att Munkedals Framtid skulle kunna få stöd av framför allt Munkedalsborna i centralorten, menar debattören.
Trodde att Munkedals Framtid skulle kunna få stöd av framför allt Munkedalsborna i centralorten, menar debattören. Bild: Lasse Edwartz

”Jag är förvånad och lite ledsen”

Trodde att Munkedals Framtid skulle kunna få stöd av framför allt Munkedalsborna i centralorten, menar debattören.

ANNONS
|

När jag beslutade att starta ett nytt alternativ i politiken i Munkedal var det för att göra skillnad på ett positivt sätt. I ett antal frågor har jag gjort det under den gångna mandatperioden. Det handlar om att inte ta över några vägar från Trafikverket, det ville de stora partierna göra, alla tre, för att kunna stänga av Strömstadsvägen till Munkeland.

Jag har ifrågasatt beslutet att bygga en ny mellanstadieskola på Kungsmarkens område, det vill både moderaterna och socialdemokraterna. Jag har drivit frågan om att vi ska ha ett äldreboende i Munkedal för hela kommunen och trygghetsboende i alla kommundelar. En majoritet i kommunfullmäktige vill att vi ska fortsätta placera gamla människor, som hellre vill leva sina sista dagar i Munkedal nära sina anhöriga, i Hedekas för att slå vakt om jobben där.

ANNONS

I dessa frågor trodde jag att Munkedals Framtid skulle kunna få stöd av framför allt Munkedalsborna i centralorten, men tyvärr blev det så i allt för liten utsträckning. Varför kan man undra. Jag är förvånad och lite ledsen. Det var den kommande mandatperioden jag tänkte skulle bli min sista i kommunpolitiken i Munkedal.

Men å andra sidan får jag fyra år med mer tid till andra saker så här på ålderns höst. Det är ju inte så dumt för mig och de mina. Tack alla ni som röstade på Munkedals Framtid. Ni vet i alla fall att ni gjort vad ni kunnat.

Göran Nyberg

ANNONS