Skribenten tittade upp mot himlen och fick syn på något oväntat.
Skribenten tittade upp mot himlen och fick syn på något oväntat. Bild: Grøtt

Jag orkade inte leva längre – då blev jag räddad mot alla odds

Min önskan är att hjälpa någon, mitt i din svårighet, genom den erfarenhet som burit mig hela livet.

ANNONS

Jag hade en svår kris som ung och orkade inte längre leva. Allt var planerat och inget skulle kunna stoppa. Ingen fanns nära, bara stora vidder. Mot alla odds hör jag en röst: "Men jag då? Jag älskar dig och har användning för dig.”

Eftersom ingen fanns där, tittade jag upp mot himlen. Jag såg ett vänligt och kärleksfullt ansikte med två utsträckta armar. Jag tittade ner på marken och frågade mig om jag blivit ”tokig”. Hörde jag röster och såg syner? Men, tänk om det var Gud?

”Om det är du, Gud, så vill jag höra och se det en gång till”. Då hände det igen. Det förändrade mitt liv.

ANNONS

Allt är inte enkelt för det. Jag blev senare sjuk och har varit beroende av rullstol i många år. Kroppen blir sämre och jag får hjälp av andra för att vardagen ska fungera. Varför? Det är så mycket jag vill göra som inte går. Jag förstår inte och vet inte om jag någonsin får svar.

Samtidigt har mitt liv varit, och är, helt fantastiskt. Mitt i svagheten är jag så oförklarligt stark. Har frid i hjärtat.

Jag vill uppmuntra dig som har det tufft nu och berörs av detta på något sätt – sök Jesus. Det gäller även dig, trots corona, psykisk ohälsa, ja, oavsett vad du går igenom.

Jesus älskar dig. Han vill ge liv, befria och upprätta dig. Det är en gåva han gett alla, men det är upp till dig att ta emot. Han tvingar sig inte på någon.

Så ja, det finns en framtid och ett hopp, även för dig.

Maria 50+