Sweden Democrats party leader Jimmie Åkesson takes a selfie at passport police in Istanbul airport, Friday, March 6, 2020. On Friday, Turkish authorities deported Åkesson  after he distributed fliers on the Turkish side of Turkey-Greece border, telling migrants not to go to Sweden, Anadolu Agency reported. (DHA via AP)  ANK802
Sweden Democrats party leader Jimmie Åkesson takes a selfie at passport police in Istanbul airport, Friday, March 6, 2020. On Friday, Turkish authorities deported Åkesson after he distributed fliers on the Turkish side of Turkey-Greece border, telling migrants not to go to Sweden, Anadolu Agency reported. (DHA via AP) ANK802

Jimmie Åkesson talar inte för mig!

"Att jag då skulle stå bakom Jimmie Åkessons utspel är absurt."

ANNONS
|

I veckan befann sig Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vid den grekiska-turkiska gränsen. Där delade han ut flygblad som beskrev att Sverige är fullt och att vi inte har kapacitet att hjälpa fler.

Flygbladen var signerade Svenska folket och Sverigedemokraterna.

Märkligt, tänker jag när jag såg spektaklet. Skulle jag varit med och godkänt att detta representerade min åsikt?

Jag som är djupt engagerad i FN-frågor och brinner för mänskliga rättigheter?

På UNHCR:s hemsida står att läsa att runt om i världen lever 70,8 miljoner människor på flykt undan krig, förföljelse och konflikt.

70,8 miljoner människor betalar dagligen personligen priset för de krig, konflikter och förföljelser som försiggår i världen.

ANNONS

Barn växer upp på flykt utan en chans att få en lugn uppväxt, utbildning och ha hela sin familj levande. De upplever traumatiska saker som vi i Sverige bara kan drömma om och glömmer gärna av att de inte är som vanliga ”svenska” barn som växt upp utan krig och förföljelse.

1 av 108 på jorden har fått lämna sitt hem på grund av krig och konflikter.

”Flyktingar är människor som tvingas fly från sitt hemland på grund av konflikter, krig eller förföljelse”. Av de är 25,9 miljoner flyktingar, 3,5 miljoner är asylsökande och 41,3 miljoner är internflyktingar i sitt eget land. Ingen lämnar sitt hem för att det är roligt. De lämnar sitt hem för att överleva.

Att jag då skulle stå bakom Jimmie Åkessons utspel är absurt. Vi har kraft och kapacitet att hjälpa till. Med ordnat asylmottagande, hårt arbete med integrationen i samhället och förståelse för vad de upplevt på vägen hit så når vi vårt mål. Men vi behöver alla hjälpas åt och fler behöver förstå vad en flykting är.

Therése Mancini (S)

Hunnebostrand

ANNONS