Har du registrerat din resa?
Har du registrerat din resa? Bild: Per Wahlberg

Jo, tjuvåkandet kan visst stoppas

I Göteborgs Posten 12 september skriver Ulrika Frick, Ordförande i Kollektivtrafiknämnden och Peter Hermansson styrelseordförande i Västtrafik under följande rubrik: ”Det finns ingen enkel lösning på tjuvåkandet”.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Man tar sig för pannan när man läser det. Bland annat skriver de ”På grund av stora resandeströmmar bedömer vi dock att det inte är genomförbart på alla linjer”. Då det skulle stoppa upp trafiken med köbildning och förseningar som följd” . Det går bra i Stockholm som har betydligt mer trafik än Göteborg. Köbildning blir det med den enorma busstrafik som körs i Göteborg ofta parallellt med spårvagn eller tåg. Man nämner en massa saker som inte har med fuskåkandet att göra i artikeln. Det visar sig att de inte är kompetenta att bedöma. De är inte intresserade att komma till rätta med fuskåkandet. Det är bara att höja priserna.

ANNONS

I somras var två unga flickor på besök i Göteborg och hade köpt ett kort och talade med en representant från Västtrafik vid Saltholmen. Hen sa inte till dem att de skulle stämpla biljetten de köpt. Sedan blev det kontroll då hade inte Västtrafik någon känsla för turisterna utan de bötfälldes, trots att de betalt biljetten. Detta enligt en artikel.

För några år sedan åkte jag med en av snabbussarna från Partille Centrum till Göteborg. Vid avgång kom det på kontrollanter och då gick en pappa med barnvagn av. Jag påpekade det för en av kontrollanterna. Svaret jag fick: ”Han var ju ärlig”. Man blir mörkrädd. Han tog ju bara nästa buss.

Västtrafik är ett mycket märkligt länsbolag som dessutom är skattefinansierat. (Då är man inte rädd om skattebetalarnas pengar). Om viljan finns så går det att se till så att alla betalar. Det kan andra länsbolag.

En som gör rätt för sig

ANNONS