Men han skriver inte om hur deras politik gång efter annan exkluderat grupper, menar debattören.
Men han skriver inte om hur deras politik gång efter annan exkluderat grupper, menar debattören. Bild: Stefan Bennhage

Jobbar patientnära men ändå inte fått ta del av extra tillägg

Men han skriver inte om hur deras politik gång efter annan exkluderat grupper, menar debattören.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Replik på ”Socialdemokraterna kan bättre”.

”Att Moderaterna har målet att regionen ska bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare och sedan exkluderar kvinnor och välfärdsarbetare från lönesatsningar är häpnadsväckande. När vi socialdemokrater får igenom att undersköterskor ska inkluderas i satsningen anklagas vi för oseriöst valfläsk. Det är inte klokt”

Så skrev vår gruppledare i regionstyrelsen, Helén Eliasson efter en tuff debatt i regionfullmäktige om extra lönesatsningar till anställda i Västra Götalandsregionen 17 maj 2022. Den kristdemokratiska regionfullmäktigeledamoten Hans-Carl Carlsson orerar i allmänna ordalag om socialdemokratiska förslag som skulle ha varit ofinansierade. Men han skriver inte om hur deras politik gång efter annan exkluderat grupper.

ANNONS

Hans-Carl Carlsson skriver inget om de medarbetare inom regionservice som arbetar patientnära men ändå inte fått ta del av de extra OB-tillägg som den grönblå ledningen beslutat om. För de exkluderas från satsningarna. Det är detta vi protesterar mot och det är detta vi sätter fokus på. Det är detta som Hans-Carl Carlsson upplever som oseriöst agerande av Socialdemokraterna.

Louise Åsenfors (s)

ersättare regionstyrelsen andre vice ordförande regionservice

Västra Götalandsregionen

ANNONS