Premiärminister Justin Trudeau välkomnar syriska flyktingar - men Kanada har en hårt reglerad migrationspolitik.
Premiärminister Justin Trudeau välkomnar syriska flyktingar - men Kanada har en hårt reglerad migrationspolitik. Bild: Nathan Denette

Kanada tar integration på allvar

Kanada och Österrike har politik som Sverige borde kopiera

ANNONS

Jag läste artikeln den 13/4 om resultat av att politiker och tjänstemän från Uddevalla kommun besökte Kanada hösten 2017!

Integration innebär helt andra saker än återbrukspark och stärkta ledaregenskaper! Integration innebär att möjligheten till tolkhjälp begränsas till tre år, som i Danmark. Därefter får invandrarna betala tolk själv om de behöver. I Sverige erbjuds livslång tolkhjälp vid samtliga våra myndigheter. Österrike har förbjudit religiösa texter på annat språk än tyska, det tror österrikarna leder till att invandrarna lär sig språket.

LÄS MER:Ett halvår efter Kanadaresan – det här blev effekten

Många mottagarländer (däribland Kanada) har ett poängsystem som bedömer invandrarens utbildning/yrke/familjesituation innan de ens får komma in i landet. Det har inte Sverige, hit kan vilken analfabet som helst komma bara de har rätt etnicitet. Listan kan göras lång på de åtgärder andra länder har för integration, som Sverige inte genomför. Dessutom kan vi ju ställa oss frågan hur vi hanterar människor som verkligen inte vill integreras?

ANNONS

Invandrarna hanteras av olika organisationer där det ofta råder försiktighet, följsamhet, feghet samt en talang för förljugenhet, där man inte ser avståndet mellan det organisationen predikar och vad organisationen praktiserar. Sverige är fortfarande lika naivt som tidigare, och vi plogar ett problem framför oss som mina barn och mina ofödda barnbarn ska hantera.

Magnus Helsing