Det ska bli intressant att se hur Sverigedemokraterna finansierar bland annat det äventyrsbad som de nämner i sitt valprogram, menar debattören.
Det ska bli intressant att se hur Sverigedemokraterna finansierar bland annat det äventyrsbad som de nämner i sitt valprogram, menar debattören. Bild: Anna von Brömssen

Kasta inte sten i glashus

Det ska bli intressant att se hur Sverigedemokraterna finansierar bland annat det äventyrsbad som de nämner i sitt valprogram, menar debattören.

ANNONS
|

Replik på ”Hur ska s finansiera sin budget 2023”.

Vi Socialdemokrater har varit tydliga att vi kommer att lägga en ny budget efter valet om vi tar över styret av kommunen. När Moderaterna och Liberalerna tog över 2018 gjorde de ingenting med budgeten för 2019 och valde att det första året styra på en budget från Socialdemokraterna, Centern och Miljöpartiet utan att göra en enda ändring!

Budgeten vi Socialdemokrater lade i juni var en tydlig viljeinriktning där vi visade vilka frågor vi kommer att prioritera. Samma frågor återfinns också i vårt valprogram för den kommande mandatperioden. Moderaterna efterfrågar tydlighet men hur tydliga är de själva? Moderaterna har i SVTs valkompass aviserat att de vill styra kommunen tillsammans med Sverigedemokraterna även efter valet. Sverigedemokraterna har i sociala medier gått ut med att även de ska lägga en ny budget efter valet. Det ska bli intressant att se hur de finansierar bland annat det äventyrsbad som de nämner i sitt valprogram. Väljarna vet alltså ingenting om hur en budget från Moderaterna och Sverigedemokraterna kommer att se ut. Kanske borde Moderaterna inte kasta sten i glashus!

ANNONS

Liza Kettil,

oppositionsråd och kommunalrådskandidat för Socialdemokraterna i Munkedal

ANNONS