Uddevalla centrum verkar vara en plats där man huvudsakligen vill ägna sig åt att vara bosatt, skriver Gustaf Andersson.
Uddevalla centrum verkar vara en plats där man huvudsakligen vill ägna sig åt att vara bosatt, skriver Gustaf Andersson. Bild: Isabella Persson

KD överskattar betydelsen av ett stadshus i centrum

Ena veckan läser vi i Bohusläningen om scenarion där havsvattnet kan nå nästan upp till Kungstorget i Uddevalla vid oväder. Någon vecka senare kan vi läsa en insändare där KD vill stressa fram byggandet av ett nytt stadshus i detta översvämningsbenägna centrum. Förvånande, måste jag säga.

ANNONS

Svar till David Sahlsten (KD) med flera

LÄS MER:Skynda på flytten av stadshuset!

Vad är det förespråkarna för en stadshusflytt egentligen vill åstadkomma? Svaret på den frågan blir allt tydligare för varje debattinlägg: syftet är att gynna näringslivet i Uddevalla centrum. Ok, jag kan tänka mig stödinsatser, men finns det verkligen inget enklare sätt än detta miljardprojekt att nå det målet?

Vad är det folk helst av allt vill göra i Uddevalla centrum? Jo, man vill bo i staden, ju mer centralt desto bättre. Det har byggts åtskilliga centralt belägna bostäder de senaste årtiondena, och tusentals människor har flyttat in. Man kan säga att Uddevalla centrum är en plats där man huvudsakligen vill ägna sig åt att vara bosatt.

ANNONS

Jag ser ett myller av människor röra sig på stadens gator, men ändå verkar näringslivet inte riktigt blomstra. Om nu alla de som bor och lever i staden inte lyckas lyfta handeln, vad är det då som får KD att tro att några hundra anställda i ett stadshus ska kunna göra det? Vad händer om de anställda har med sig egen lunchmat, inköpt på något köpcentrum, eller kanske har bråttom hem för att hämta på dagis i stället för att ta en krogrunda efter jobbet?

Gustaf Andersson

Hogstorp