”Givetvis skulle alla de av kommunen anställda som befinner sig i riskgrupp fått anmäla sig för att få slattar”, skriver insändarskribenten.
”Givetvis skulle alla de av kommunen anställda som befinner sig i riskgrupp fått anmäla sig för att få slattar”, skriver insändarskribenten. Bild: Montage

Kommunens ”bästa förmåga” är oförmåga för oss invånare

Att ge vaccindoser, slattar till de som behöver dem minst kan bara ses som obegåvat och egoistiskt. I detta talar jag också för samtliga kommuninvånare jag pratat med.

ANNONS

Replik till Peter Larsson 10 april

LÄS MER:Kommunen har försökt agera utifrån bästa förmåga

Givetvis skulle alla de av kommunen anställda som befinner sig i riskgrupp fått anmäla sig för att få slattar. De i riskgrupp med många kontakter i jobbet skulle ha fått gå före.

Det finns de som har många nära kontakter i veckan anställda av kommunen som fått jobba på utan att gå före i någon gräddfil. Som exempel kan jag ge personal som befinner sig i skolan. Förskollärare som inte kan hålla avstånd till små som vill sitta i knät. Musiklärare och andra ämneslärare kan möta flera hundra elever i veckan. Matsalspersonal träffar också många när de står mitt emot elever och ska servera. Det är ofta trångt i skolans lokaler och lärarna behöver vara nära elever. Jag vet att det funnits de som varit rädda.

ANNONS

Själv har jag under denna tid träffat ett par hundra personer i veckan i mitt jobb som kommunanställd, men jag eller någon i min familj befinner sig inte i riskgrupp så jag anser mig inte haft anledning att gå före.

Jag kan bara konstatera att mitt och många kommuninvånares förtroende för Uddevallas politiker och tjänstemän ytterligare har minskat.

Jag säger att det är sorgligt att det tycks finnas så lite självinsikt hos er som var ansvariga för detta omdömeslösa beslut!

En av arbetsmyrorna

LÄS MER:Hoppsan, det blev en ”slatt” över!

LÄS MER:Låt oss invånare bedöma om ni är värda vårt förtroende