Företrädare för näringslivet i Bärfendal menar att det vore en liten uppoffring för Västtrafik men en stor vinst för samhället att göra ett extra stopp i Bärfendal.
Företrädare för näringslivet i Bärfendal menar att det vore en liten uppoffring för Västtrafik men en stor vinst för samhället att göra ett extra stopp i Bärfendal. Bild: Edvin Bergström

Låt bussen stanna i Bärfendal – vi bidrar gärna till att uppnå era mål

Till Västtrafiks styrelse

ANNONS

Bärfendal är en ort i västra delen av Munkedals kommun. Genom Bärfendal går väg 174 på sin väg mellan Kungshamn och Dingle. Förutom närtrafiken är det endast en busslinje som trafikerar Bärfendal, linje 872. Den gör en tur på morgonen mot Dingle och en på eftermiddagen mot Hamburgsund. Den är framför allt anpassad till gymnasiets skoltider så på sommaren gör den uppehåll.

Under flera års tid har Västtrafik sommartid haft en linje 861 med sträckning Göteborg – Torp – Munkedal – Smögen. Den passerar Bärfendal utan att stanna.

Det finns en hel del ungdomar i Bärfendal som gärna skulle resa både mot kusten och Göteborg, för att jobba eller för bara nöjes skull. Det finns äldre som kunde resa till centralorten för att handla eller ta en nöjesresa till Göteborg. Det finns barnfamiljer som kunde åka till havsbadet eller badhuset i Väjern. Det finns många som gärna skulle besöka Bärfendal. Om bara bussen stannade.

ANNONS

Västtrafik har som övergripande mål att fördubbla resandet med Västtrafik från 2006 till 2025. Vi som bor här hjälper gärna till med det målet, men en förutsättning är att bussen stannar. Att få ett stopp till i Munkedals kommun i tidtabellen för linje 861 skulle ta tre minuter – en liten uppoffring för Västtrafik men ett ökat värde för Munkedals kommun och Bärfendals invånare. Det känns inte som en orimlig begäran när bussen ändå passerar.

Föreningslivet i Bärfendal

Mona Nilsson

Centerkvinnorna Bärfendal

Anna Sunesson

Bärfendals Vi Unga

Eva Classon

Bärfendal-Bottna Röda Kors-krets

Lennart Johansson

Bärfendals skyttesport

Karl-Åke Rosén

Bärfendals LRF

Elisabeth Kollin

Bärfendals Levande Landsbygd

Lisbeth Hansson

Bärfendals hembygdsförening

Nils Engström

Bärfendals Fiber EF

Ida Fredriksson

Bohusläns klätterklubb

Lars-Göran Sunesson

kontaktperson