Låt oss sprida hopp till människor i jul

Magnus Jacobsson: Att offra lite av sig själv, sin egen bekvämlighet, sitt eget jag är det minsta vi kan göra för att ge andra människor ett bättre liv.

ANNONS

Sitter på morgontåget till Stockholm. Solen har precis gått upp. Jag tittar ut över ett gnistrande vitt vinterlandskap. En fantastisk morgon för mig och alla de som likt mig har vaknat i sin egna varma säng och är på väg till jobbet.

Samma vackra morgon är ett kallt helvete för dem som ingen bostad har eller dem som sitter och väntar på att man skall utvisas ifrån Sverige. För många av oss närmar sig julen som en tid av glädje, för andra närmar vi oss slutet på ännu ett bortkastat år.

Idag fokuserar de flesta politiker på det som inte fungerar. Skjutningar, bränder och mord får allt större uppmärksamhet. Samtidigt får vardagsproblemen och den långsiktiga visionen allt mindre utrymme. Frågan är vad som händer med ett samhälle som bara fokuserar på de dagsaktuella problemen och aldrig talar om den framtida visionen?

ANNONS

För egen del tror jag att vi som politiker behöver se det som är vackert. Vi behöver se dem som är ensamma och vi behöver klara av att, med respekt för både det goda och det onda i livet, peka på en framtid som ger människor hopp om att livet faktiskt blir bättre. Dagens politiska debatt har resulterat i att människor är övertygade om att saker och ting blir värre, trots att de flesta undersökningar som försöker mäta olika länders utveckling visar att Sverige är ett fantastiskt land.

Verkligheten och verkligheten är tyvärr lika olika som min inledande berättelse. För en del är verkligheten en vacker vintermorgon för andra är verkligheten ett kallt snö-helvete. Men oavsett var den enskilde befinner sig i livet måste vi arbeta med de faktiska problemen samtidigt som vi vågar säga att Sverige är rätt bra trots allt.

Nu närmar vi oss jul, en tid då många av oss får möjlighet att träffa våra nära och kära. Samtidigt finns det de som inte får denna möjlighet. Jag hoppas därför vi är många som på olika sätt bidrar med våra möjligheter för att göra livet lättare för andra. Jag hoppas också att 2020 skall bli ett år där vi som politiker fokuserar mer på allt det vi kan göra, för att göra Sverige bättre, istället för att bara titta på det som inte fungerar för tillfället.

ANNONS

Samhället är trots allt vi, vi tillsammans, och tillsammans kan vi fortsätta att utveckla Sverige.

Julen är för mig en påminnelse om att Gud, som älskar alla människor, genom Jesus Kristus gav sig själv på korset för att alla människor skulle kunna få en relation med Gud. Att offra lite av sig själv, sin egen bekvämlighet, sitt eget jag är det minsta vi kan göra för att ge andra människor ett bättre liv.

Jag önskar alla mina vänner och politiska motståndare en God Jul med hopp om ett bättre politiskt samtal inför 2020.

Magnus Jacobsson (KD)

riksdagsledamot, Uddevalla