Bengt Sörensson hoppas att laxodlingen med Roy Høiås, vd för Lighthouse finance, i spetsen blir av.
Bengt Sörensson hoppas att laxodlingen med Roy Høiås, vd för Lighthouse finance, i spetsen blir av. Bild: Niclas Jonasson

Laxodlingen kan säkra kommunens framtid

Som fritidspolitiker i Sotenäs undrar man som många andra om tanken med en storskalig laxodling. Vi har kompetenta tjänstemän och vissa tillsatta politiker som förhandlar om etableringen. Om det blir verklighet är det ett stort industrilyft för hela västra Götaland.

ANNONS
|

Förut fanns ett stort antal konservfabriker som sysselsatte många tusen personer runt våra kustsamhällen. Många av de som arbetade i dessa bussades in från grannkommunerna. Ett stort antal bosatte sig på orterna där fabrikerna låg.

Vi kan inte bara leva på turismen då detta inte gynnar den som valt att bosätta sig året runt i Sotenäs. Att turismen ger arbetstillfällen är vi överens om, men den kostar också. Många pendlar i dag ut från kommunen bara för att kunna leva och bo i en av Sveriges finaste kommuner.

Jag och många med mig hoppas att byggnationen blir av så att nya generationer kan växa upp på detta underbara ställe med sina små fina samhällen och möjligheter till arbete.

ANNONS

Bengt Sörensson

ANNONS