Vi kan konstatera att skribenten inte läst vårt valprogram speciellt noga eller kanske inte har läst det alls, menar debattörer.
Vi kan konstatera att skribenten inte läst vårt valprogram speciellt noga eller kanske inte har läst det alls, menar debattörer. Bild: Lasse Edwartz

Lögn att S vill bygga jätteskola i Kungshamn!

Vi kan konstatera att skribenten inte läst vårt valprogram speciellt noga eller kanske inte har läst det alls, menar debattörer.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Replik på ”Kommer C ta till sig SDs eventuella mandat efter valet?”.

Borgaren Bengt Larsson påstår i sin replik till Centern att vi Socialdemokrater ska lägga ner alla småskolor och bygga en jätteskola i Kungshamn. Vi kan konstatera att han inte läst vårt valprogram speciellt noga eller kanske inte har läst det alls. Högerns påståenden om Socialdemokraterna och deras
 skolpolitik präglas av lögnaktiga påståenden. Den amerikanska modellen att föra valrörelser har de tagit till sig ordentligt detta val.

Socialdemokraterna tar ansvar och vill ha en skola i södra delen som pedagogiskt både är hållbar och långsiktig. En skola som tryggar undervisningen med behöriga lärare i en bra skolmiljö. En skola med lokaler som är anpassade för undervisning nu och i framtiden. En skola med bra utemiljö som lockar till lek och rörelse. En skolorganisation som både är hållbar och långsiktig. Var skolan i södra delen ska ligga har vi inte tagit ställning till det är det vi vill utreda.

ANNONS

Socialdemokraterna kommer att utreda vad kostnaden blir att bygga en ny skola i södra delen av Sotenäs i förhållande till att reparera eller renovera nuvarande skolor i Kungshamn.

Idag är skolorna dåligt underhållna och det kommer att kosta tiotals miljoner för att renovera och då kommer skolorna ändå vara gamla. Visar det sig att det blir ett bättre alternativ att bygga nytt då satsar vi på det. Vi behöver ta ekonomiskt och hållbart ansvar för framtiden både socialt och pedagogiskt för barn, elever och personal. Detta är troligen bäst för ekonomin, bäst för pedagogiken och arbetstrivseln för både personal och elever.

Så när du refererar till vad andra partier ska göra är det trevligt om du håller dig till sanningen, socialdemokraterna går inte till val på att lägga ner alla småskolor. Slutligen är det inte centerledaren som brukar uttrycka sig vara ”den vuxne i rummet” utan det är moderatledaren.

Therese Mancini och Lotta Johansson

Socialdemokraterna i Sotenäs

ANNONS