Signaturen vill helst skylla torkan i Sydeuropa på Miljöpartiet, menar debattören.
Signaturen vill helst skylla torkan i Sydeuropa på Miljöpartiet, menar debattören. Bild: Erik Simander/TT

Lögn och förbannad dikt

Signaturen vill helst skylla torkan i Sydeuropa på Miljöpartiet, menar debattören.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Replik på ”Miljöpartiet, en gigantisk fara för svensk välfärd”.

Kunde signaturen ”Uddevallapensionären” så skulle han skylla torkan i Sydeuropa, de smältande isarna i Arktis, att solen går upp i öster istället för väster på Miljöpartiet. Han skyller Liberalernas krav på plastpåsestopp i Januariavtalet på Miljöpartiet, han skyller på Vattenfalls och Svenska Kraftnäts långsamhet av utbyggnaden av stamnätet på Miljöpartiet, väl medveten om att det är lögn och förbannad dikt. Skulle Uddevalla kommun byta alla sina bensin-, diesel, gas, och hybridbilar mot elbilar idag, skulle kommunen spara sex miljoner kronor om året på grund av de lägre driftskostnaderna, även om leasingkostnaden är högre.

ANNONS

Det kan du som privatperson också göra, har du inte råd att köpa en elbil så kan du leasa en elbil och spara pengar jämfört med en diesel eller bensinbil. Elbilen laddar du på natten när elpriset är som lägst. Lägsta elpriset i juli var två öre per kilowattimme på natten. Medelspotpriset för el i juli i vårt område var 86 öre per kilowattimme, och för hela 2022 så har snittpriset varit 1,02 kronor. Lägg på en krona för skatter och avgifter så kör du en mil för tre kronor.

Som husägare får du halva kostnaden för installation av en laddstolpe betald, och Uddevalla Energi bygger gärna laddstolpar för fastighetsägare så det går att ordna för dig som bor i lägenhet också. Vad ”Uddevallapensionären” – om han nu existerar – inte vill tala om är varför vi måste få bort fossila bränslen, att vi har en klimatkris. Bara några sidor senare i samma tidning var rubriken ”Rekordtorka i Europa – och ”på väg att bli mycket värre”, där man beskriver den katastrofala utvecklingen där floderna torkar ut och hotar mot vår livsmedelsförsörjning, att kärnkraften i Frankrike stängs ner för att kylvattnet är för varmt.

Miljöpartiet är det enda klimatpartiet, och är ett hot mot en högerregering, därför tar man till lögner och andra knep för att försöka få bort Miljöpartiet ur riksdagen. Men vill man inte ha en regering som bara säger att det kommer tekniklösningar ”sen – i framtiden” utan vill ha handling nu, då ska man rösta på Miljöpartiet.

ANNONS

Jarmo Uusitalo,

Miljöpartiet Uddevalla

ANNONS