Skribenten tycker att Anders Tegnell med flera har varit tydliga i sin information, bland annat kring Astra Zenecas vaccin.
Skribenten tycker att Anders Tegnell med flera har varit tydliga i sin information, bland annat kring Astra Zenecas vaccin. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Lyssna på vetenskapen – inte amatörexperterna

Jag tycker nog att "de uppgivna" i sina insändare är lite orättvisa mot Folkhälsomyndigheten. Varje tisdag och torsdag i ett års tid har Anders Tegnell och hans kamrater stått i tv och berättat om aktuellt läge.

ANNONS

Svar till signaturerna "Uppgiven" och "Mycket uppgiven – även jag"

LÄS MER:Fruktansvärt att vi inte får välja vaccin

LÄS MER:Vi används som läkemedelsbolagens försökskaniner

Vi har till exempel fått veta om turerna kring Astra Zeneca. Vad man, efter tester och annat, kommit fram till internationellt. Vad den samlade vetenskapen kommit fram till.

Den har kommit fram till, vilket Folkhälsomyndigheten gång på gång förklarat, att Astra Zenecas vaccin är ett bra vaccin för 65 plus. Man har också förklarat varför det tillfälligt stoppats för yngre.

Man har också förklarat varför vi inte själva får eller kan välja vaccin.

Kanske är det så att verkligheten inte är den man önskar sig. Att det är bättre att lyssna till de med egna tolkningar.

ANNONS

I veckan gästades "Efter fem" i TV4 av Liberalernas ledare Nyamko Sabuni. Hon fick frågan vad hon säger till dem som kritiserar henne. Hon svarade: "Jag säger att de ska höra vad jag säger och inte läsa vad Aftonbladet skriver."

Tänkvärt även när det gäller Folkhälsomyndigheten kontra diverse amatörexperter.

Hoppfull i vaccinationskön