Arbetet med hedersrelaterat förtryck är för S-kvinnor en prioriterad fråga, skriver debattören.
Arbetet med hedersrelaterat förtryck är för S-kvinnor en prioriterad fråga, skriver debattören. Bild: Gorm Kallestad

M är svaret skyldigt om rätten till abort!

Arbetet med hedersrelaterat förtryck är för S-kvinnor en prioriterad fråga, skriver debattören.

ANNONS
|

Svar på: ”Angrip de riktiga problemen, S-kvinnor!”.

Ann-Sofie Alm från Moderaterna vill skifta fokus från rätten till abort till hedersförtryck. Det kan hon försöka göra, men det är att slå in öppna dörrar!

Arbetet med hedersrelaterat förtryck är för S-kvinnor en prioriterad fråga! Den handlar om kvinnors frihet att få leva och vara den man vill. Det är också glädjande att se att vår S-regering agerar.

Jämställdhetsminister Eva Nordmark presenterade förra veckan åtta kraftfulla åtgärder för att stoppa mäns våld mot kvinnor. Ett av dem: Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck. Centrumet ska stödja och bidra till ett förebyggande och kunskapsbaserat arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck på nationell, regional och lokal nivå. De ska också regelbundet undersöka omfattningen av hedersrelaterat våld och förtryck i Sverige och utvecklingen av samhällets insatser på området. En ytterligare arbetsuppgift är att samla och sprida kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck baserad på forskning och beprövad erfarenhet.

ANNONS

Moderaten Ann-Sofie Alm är dock svaret skyldig: hur kan hon säkerställa att Ulf Kristersson inte kompromissar med aborträtten i sitt samarbete med de andra partierna, när han är beredd att kompromissa om så mycket annat? Hur säkerställer han att abortkritiker i kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Moderaterna inte får ett inflytande i politiken när till och med moderaternas finanspolitiska talesperson har ett förflutet i ja till livet?

Janette Olsson (S)

S-kvinnors förbundsstyrelse

ANNONS