Nicolas Maduro
Nicolas Maduro Bild: Ariana Cubillos

Maduro är folkets man

Johnny Kristoffersen (KP): Är det "omvärlden" eller venezolanerna som bestämmer om val skall hållas eller vem som skall väljas?

ANNONS

Om presidentvalet i Venezuela skriver Helena Nordenberg (Tidningarnas Telegrambyrå): "Omvärlden har riktat skarp kritik mot Maduros planer på att genomföra söndagens presidentval" och om hur otroligt det är att Maduro skulle förlora.

LÄS MER:Vänsterns Venezuela har blivit en diktatur

Är det "omvärlden" eller venezolanerna som bestämmer om val skall hållas eller vem som skall väljas? Det Nordenberg säger är ju att majoriteten tänker rösta på Maduro. Och? I Finland satt Kekkonen som president i 26 år. Folkvald, om begreppet är bekant. Och dessutom är det inte förbjudet att ställa upp som presidentkandidat i Venezuela. Oppositionen bojkottar ju valet! Det vet Nordenberg. Men Falcon och tre andra från oppositionen struntar i det och ställer upp.

ANNONS

Vem som vinner är en sak för venezolanska väljare. Nordenberg skulle kunna skriva om Venezuelas nyinvigda bostad nummer två miljoner, eller varför inte jämföra med vårt svenska bostadsbyggande.

Johnny Kristoffersen

Kommunistiska Partiet i Lysekil

ANNONS