<strong id="strong-f76cd996a06bd33c3213bb4b6ee15815">Heikki Klaavuniemi (SD),  <strong id="strong-337faa2783f7e6ca9d28aa78b5403af2">Matheus Enholm (SD)</strong></strong>
Heikki Klaavuniemi (SD), Matheus Enholm (SD) Bild: Wahlström Image & Design AB

Majoriteten centraliserar skolorna

Sverigedemokraterna: Munkedals majoritet utgör en "landsbygdsfientlig kvintett"

ANNONS

Replik till Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet 15 april

Den landsbygdsfientliga kvintetten gör ett försök med stora ord att måla ut oss som centraliseringsivrare. Det spelar ingen roll vilka ord ni leker med, ingen kan någonsin ha uppfattat vårt försvarande av orörd skolstruktur i Svarteborg som en längre plan för att kunna centralisera allt till Centrumskolan.

LÄS MER:Vi vill skapa en skola för barnens bästa

Det är däremot ingen lek med ord det faktum att ni nu aktivt har valt att centralisera lågstadiet till Hällevadsholm och mellanstadiet till Dingle.

Vi har sedan debatten började varit väldigt tydliga med hur vi resonerar kring förslaget, vi har i samhällena diskuterat med medborgare och föräldrar. Vi har svarat på frågor via telefon och på sociala medier.

ANNONS

Ni har inte vågat att ta debatten, vågat informera om ert ställningstagande. Ni har gömt er i förhoppningen att saken är ur världen när beslutet är taget.

LÄS MER:Resan mellan Dingle och Hällevadsholm är inte lång

Under kommunstyrelsen redovisade vi mycket av vad som framkommit i våra dialoger vi haft med föräldrar, vi kunde vittna om att många föräldrar med barn som har särskilda behov var särskilt oroade för sina barn som återigen tvingades till förändringar i sin skolmiljö. Vi vittnade om lärarnas egna åsikter samt att vi vittnade och påminde om de 550 personer som skrivit under namninsamlingen mot ert centraliseringsförslag.

LÄS MER:Förändring av skolorna kan vara positivt

Ni höjde inte ens ögonbrynet. Miljöpartiets representant i kommunstyrelsen tyckte dessutom att ändringen var relevant på grund av att han i sin barndom fick gå långa sträckor till sin skola.

Nej, Åsa, Karl-Anders, Lisa, Hans-Joakim och Lars-Göran. Vi skrämmer inte upp några människor, ert sätt att styra kommunen skrämmer dem mer.

LÄS MER:Skolelever tvingas flytta i Dingle

Vi står i alla lägen upp för våra kommuninvånare, vi för alltid en dialog med dem inför stora viktiga beslut. Det är dem vi representerar i första hand, inte oss själva.

Matheus Enholm (SD)

Kommunalrådskandidat

Heikki Klaavuniemi (SD)

Kandidat till kommunvalet

LÄS MER:Skolgruppens legitimitet är satt ur spel

ANNONS