”Skall man erbjuda träningstider på natten?” undrar skribenten.
”Skall man erbjuda träningstider på natten?” undrar skribenten. Bild: Lasse Edwartz

Med en satsning på en halv miljard följer flera frågor

Uddevalla kommun har med Peab tecknat ett avtal om byggande av ett nytt badhus. Som skattebetalare i Uddevalla har jag några frågor till kommunen som det vore önskvärt att ni svarade på.

ANNONS

Det borde inte vara svårt att svara på då ni ju beräknat att lägga närmare en halv miljard på detta och då måste det väl ändå vara genomtänkt. Så jag välkomnar era svar på mina frågor.

1. Vad säger avtalet med Peab om det visar sig att det inte går att bygga på planerad plats och vad kostar det kommunen om bygget ej blir av på tänkt plats och avtalet hävs?

2. Kommunen har i sina många svar till Ljungskile SK genom åren uttalat att Rimnersvallen är kommunens huvudarena för fotboll, och hur tänker man med uppvärmningsplaner i anslutning till Rimnersvallen när dessa offras för ett nytt badhus? Skall man lasta spelare i bussar till andra planer? Här blir väl Uddevalla först i landet med att ha en huvudarena för fotboll som helt kommer sakna intilliggande gräsplaner. Så grattis till detta.

ANNONS

3. Att ersätta konstgräsplanen med att köpa/hyra in sig på Fridhem kan väl inte vara genomtänkt. Skall man erbjuda träningstider på natten? Det blir som att slopa en normalt fullastad buss och be resenärerna gå på en annan fullastad buss.

4. Var planeras det för ytterligare parkering för besökare till badhuset och innebär en sådan att exempelvis kastplanen för friidrotten som i år blev klar efter nästan tio år tas bort, och var skall den i så fall byggas härnäst?

5. Vad är kostnaden för att flytta råvattenledningen beräknad till, samt kostnaden för flytt av högspänningsledningar som jag tidigare hört behöver dras om?

LÄS MER:Uddevallas politiker måste gå till handling

Jag nöjer mig med dessa fem frågor och jag förväntar mig att någon från kommunen svarar på mina frågor. Politikerna älskar ju att bedriva dialog via insändare.

Uddevallabo