Miljöpartiets svar på frågan om vindkraft visar att man inte lärt något av läxan, utan kräver om igen mer storstadsinflytande över landsortskommunerna, menar signaturen.
Miljöpartiets svar på frågan om vindkraft visar att man inte lärt något av läxan, utan kräver om igen mer storstadsinflytande över landsortskommunerna, menar signaturen. Bild: Erik

Miljöpartiet avslöjar sitt DNA

Miljöpartiets svar på frågan om vindkraft visar att man inte lärt något av läxan, utan kräver om igen mer storstadsinflytande över landsortskommunerna, menar signaturen.

ANNONS
|

När polisen utreder grova brott är det ofta de små detaljerna som avslöjar. DNA på en slängd kaffemugg, eller en liten fläck på annars snygga kläder. Vi väljare bör kolla på samma sätt. Genomskåda partierna när de blottar sig i små uttalanden. I torsdagens Bohusläning fick alla partier frågor om Energi. Miljöpartiet svarade då på frågan om det ”kommunala vetot” bör ändras? Svaret MP gav var ”… en mer demokratisk process måste till …”. Oj! Där kom MP:s verkliga DNA fram, utan att det kanske var meningen.

Mer demokratisk än att kommuninvånare får bestämma i sin kommun? Men svaret avslöjar att mer demokrati, enligt Miljöpartiet, är att Stockholm bestämmer över vad som ska finnas och göras i mindre kommuner. Att använda begreppet demokrati på det sättet känner man igen från gamla öststater bakom järnridån. ”Demokrati är att vi med makt bestämmer vara folkets bästa”. DDR betydde ju Tyska Demokratiska Republiken.

ANNONS

Den lilla meningen i svarsrutan avslöjar Miljöpartiets DNA lika tydligt som brottslingen avslöjas av kaffefläcken på en pappmugg. MP sätter sin syn på klimatet före människorna. Klimatet kommer att finnas längre, därför måste man tumma på hänsyn till människor. Det kallas av MP för ”… mer demokrati i processen …”

Med den grundsynen drev MP för ett antal år sedan igenom en totalsatsning på Etanol som bilbränsle. Nästan hälften av bensinstationerna i glesbygd slogs ut, eftersom man inte hade råd att bygga tankar, och det inte fanns några etanolkunder. Att dessa bensinstationer var de små samhällenas sociala mötesplatser struntade man i, eller förstod inte i storstan.

Idag inser alla att hela den etanolsatsningen var komplett fel, och ingen försvarar den, men glesbygdens ofta mysiga samlingspunkter kommer inte tillbaka.

Miljöpartiets svar på frågan om vindkraft visar att man inte lärt något av läxan, utan kräver om igen mer storstadsinflytande över landsortskommunerna. Man kallar det dessutom ”demokrati”.

Låt oss vara klarsynta och se de små fläckarna som avslöjar det DNA som finns i fläckarna.

Kolla fläckarna

ANNONS