OXELÖSUND 2021-08-18
SSAB i Oxelösund har tillsammans med LKAB och Vattenfall nu producerat det första fossilfria stålet. Här ser vi vallsverket i Oxelösund köra för fullt.  
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT / Kod: 10078
** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) och Expressen **
Sveriges välstånd kommer från järnet, menar skribenten. Bild: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Miljöpartiet jublar när industrier läggs ned

Stort tack för din insändare. Att Miljöpartiet har fått sån makt beror förstås på de andra ryggradslösa partierna som lägger sej platt bara för maktens skull.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentar till signatur Uddevallapensionären 14 september

LÄS MER:Låt oss slippa Miljöpartiet i kommande val

Massmedia driver klimathysterin, de flesta journalisterna är miljöpartisympatisörer och synar aldrig de våldsamma överdrifter som miljötalibanerna producerar. De bara eldar på domedagspredikningarna, morgon, middag, kväll i tv och press.

Någon kunskap om konsekvenserna av sina vanvettsförslag har de inte. De bryr sej inte heller. Exempelvis jublar de för att de nu är nära att lamslå hela byggnadsindustrin genom att stänga cementproduktionen.

Senaste förslaget är förbjuda försäljning av bensin och dieselbilar om fyra år och om tio år ska all bensin förbjudas. Var finns konsekvenstänket?

MP och för all del även Vänsterpartiet jagar ständigt svensk industri med det ena kravet värre än det andra.

ANNONS

Sveriges välstånd kommer från järnet, vattenkraften och skogsprodukterna, en arbetsam befolkning, en stark fackföreningsrörelse som i samarbete med duktiga företagare gett oss unika världsledande företag som SKF, Ericson, ABB, Esab, Volvo, Electrolux, Separator, Aga, Bofors, Scania med flera.

Detta är grunden för vårt välstånd som nu är måltavlan för miljötalibanerna. Det är tur att de inte fanns förr när Sverige byggdes, för då hade vi varit ett u-land utan industrier, gruvor, kraftverk, cement, kärnkraft, bilar, vägar med mera.

MP raserar vårt samhälle för ingenting, för de flesta vet ju att att även om vi skulle släcka ner hela lilla Sverige och bo grottor skulle det inte förändra klimatet ett skvatt.

Bilisten

ANNONS