Elisabeth Svantesson (M) och Tomas Tobé (M) får var sin känga av Hans Lundberg.
Elisabeth Svantesson (M) och Tomas Tobé (M) får var sin känga av Hans Lundberg. Bild: Christine Olsson/TT

Moderaterna gör inget för att lösa kriminaliteten

Moderaterna ledde landet in i flyktingkris och invandring, som man nu skyller alla kostnader för på dagens regering. Men man blundar för de över 240 miljarder som försvinner genom att rika och fuskande människor i landet kämpar för att undgå skatter.

ANNONS

Moderater använder ofta i media argumentet att "regeringen är långsam och klarar inte av att få in fler poliser" – samtidigt som deras parti i värsta krisens tillstånd skär ner polisutbildningen med bortemot 90 procent, medan nuvarande regering tillför 10 000 nya poliser och har i stort sett fullsatt på nya utbildningar. I SVT stod nyligen Moderaternas ekonomiska talesperson Elisabeth Svantesson och påstod att regeringen inte kan lösa kriminaliteten i landet och skyllde på för få poliser? Hon är inte ärlig, för om M skött sin period i regeringen hade vi kanske haft 15 000 fler poliser till att lösa kriminaliteten.

ANNONS

Dessutom har alla moderata misstag i bygget av Karolinska nu bidragit till att finansregionrådet Irene Svenonius (M) tvingats säga upp undersköterskor och läkare som de utnyttjat som "slavar" under pandemin. Jag läste även om Tomas Tobé (M), som anser att Trump, USA:s plump till president, har helt rätt om att Sverige valt fel väg för covid-19. Undrar om också Tobé går på malariamedicin?

Är det verkligen så att svenska folket vill att rika ska bli rikare genom skattesänkningar av Moderaterna och att dylika moderater ska ge landet en högergir? De kommer att tömma statskassan och förstöra svensk demokrati och arbetsrätt.

Hans Lundberg