STOCKHOLM 20210415 -  Värtaverket vid Värtahamnen i Stockholm.är Stokholm Exergis största kraftvärmeverk. Det är en toppmodern, världsunik anläggning som producerar både el och värme samt hantering av avfallstjänster till Stockholmarna. 
Bilden: Forskningsanläggningen som som ska "tvätta" röken från biokraftvärmeverket på koldioxid. Tekniken heter Bioenergy and Carbon capture and Storage, Bio-CCS,  som fullt utvecklad ska fånga in 800.000 ton koldioxid årligen. Det motsvarar utsläppen från Stockholmstrafiken under ett år.
Foto Anders Wiklund / TT kod 10040
Bio CCS-teknik är installerad vid Värtaverken i Stockholm. 800 000 ton koldioxid årligen ska fångas in. Bild: Anders Wiklund/TT

Moderaternas budget kan få ordning på Fyrbodal

Efter sju år med en regering som monterat ner arbetslinjen till den grad att varannan invandrare inte kan försörja sig själv, som låtit gängkriminella ta över område efter område – och som genom högst medvetna prioriteringar förstört energiförsörjningen, är behovet av reformer stort. Moderaternas budget kan få ordning på Fyrbodal och Sverige i stort.

ANNONS

Jobben var Socialdemokraternas främsta löfte – men blev deras största misslyckande. Varannan invandrad vuxen kan inte försörja sig själv. Istället för lägst arbetslöshet i EU har Sverige nu fjärde högst. Antalet långtidsarbetslösa är fler än någonsin. Moderaterna vill öka självförsörjningen och halvera långtidsarbetslösheten på tre år. Det handlar om sänkt skatt på arbete och pension samt sänkta kostnader för företag som anställer långtidsarbetslösa. Det handlar om skärpta krav på den som invandrat att lära sig svenska och göra sig anställningsbar. Det handlar att införa ett bidragstak så att det alltid lönar sig att ta ett jobb.

För att öka tryggheten vill vi införa en terrorlagstiftning mot gängen – med bland annat dubbla straff för gängkriminella och anonyma vittnen så att fler vågar vittna. Till skillnad från regeringen slopar vi straffrabatten för den som fyllt 18 år och begått brott. Vi satsar på fler poliser genom högre löner och betald polisutbildning, 300 fler åklagare så att fler brott kan klaras upp och pengar till nya fängelseplatser så att de som lagförs också kan låsas in.

ANNONS

Den som på allvar vill minska utsläppen måste se till att det finns fossilfri el. Vi satsar på nästa generations kärnkraft och storskalig inhemsk produktion av biobränslen och vätgas. Moderaterna satsar också avsevärt mer än regeringen på att fånga och binda koldioxid med CCS- och bio-CCS, för att minska utsläppen.

Den som vill få ordning på Sverige måste se till att det går att bo och leva i hela landet. Vi satsar på kortare vårdköer och bättre cancervård. Vi satsar på bredbandsutbyggnad så att alla har samma möjligheter att koppla upp sig mot en vårdcentral eller att jobba hemifrån. Vi sänker skatten på drivmedel med en krona per liter så att den som är beroende av bilen inte drabbas orättvist i klimatomställningen. Vi satsar på mer undervisningstid i skolorna. Vägarna ska hålla hög kvalitet istället för låg hastighet – vi ökar vägunderhållet.

Elisabeth Svantesson (M) Johan Hultberg (M)  Ann-Sofie Alm (M)
Elisabeth Svantesson (M) Johan Hultberg (M) Ann-Sofie Alm (M)

De senaste åren har samhällsproblemen fått stå tillbaka när regeringen istället fokuserat på att lösa samarbetsproblem. Moderaterna gör tvärtom. Vårt fokus är på att lösa de stora samhällsproblemen – och vi är redo att samarbeta med alla partier för att lyckas med det. Det är skattebetalarnas förväntningar på oss. Vi är samlingspartiet i svensk politik. Fast beslutna om att få ordning på Sverige.

ANNONS

Elisabeth Svantesson (M)

ekonomisk-politisk talesperson

Johan Hultberg (M)

riksdagsledamot från Fyrbodal

Ann-Sofie Alm (M)

riksdagsledamot från Fyrbodal