Företrädare för Moderaterna i Munkedal flaggar för att det är stökigt både i och utanför skolan, och nämner bland annat att det körs med moped i korridoren.
Företrädare för Moderaterna i Munkedal flaggar för att det är stökigt både i och utanför skolan, och nämner bland annat att det körs med moped i korridoren. Bild: Lasse Edwartz

Moped i korridoren och nakenbilder – det måste få ett stopp

Hör upp! Det är dags för oss vuxna medborgare i Munkedals kommun att ta sitt ansvar, att börja vägleda våra yngre medborgare i kommunen i vad som är rätt och fel!

ANNONS

På skoltid bråkas det i korridorerna, det körs med moped i korridoren, i matsalskön får det stå tre vakter för att hålla ordning. Detta är bara en liten del av det fysiska som händer i skolan, lägg till mobbning, nakenbilder via sociala medier och så vidare. Man tar foton på folk som duschar. Detta är skrämmande! Har vi lärt våra barn att man ska bete sig så? Är det så vi vuxna vill att våra avbilder ska uppföra sig i skolan?

LÄS MER:Skolgård i Munkedal stängs av efter anlagd brand

Efter skolan, på deras fritid, är det skadegörelse, det sågas ner träd, körs sönder gräsmattor, eldas husvagnar utanför skolan, klättras på skoltak, lekplatser saboteras och så vidare. Många säger bus och så kan det mycket väl vara, men det har eskalerat nu och mycket av det kostar kommunen massor av skattepengar.

ANNONS

LÄS MER:Stöket på torget måste få ett slut – vi vill sova!

Snälla, prata med era ungdomar – vad för samhälle vill vi ha om fem år? Ska det vara så här? De kan så mycket bättre, vi kan så mycket bättre!

Martin Svenberg-Rödin (M)

ordförande kultur- och fritidsnämnden

Christoffer Rungberg (M)

ledamot barn- och utbildningsnämnden

Frida Ernflykt (M)

ledamot barn- och utbildningsnämnden

Jan Hognert (M)

ordförande kommunstyrelsen

LÄS MER:”Svårt att styra i Munkedals kommun”