"Under flera år har personalen levt under hotet att få dra kortet där det står ’Gå direkt ut i arbetslöshet utan att passera GÅ’”, skriver insändarskribenten.
"Under flera år har personalen levt under hotet att få dra kortet där det står ’Gå direkt ut i arbetslöshet utan att passera GÅ’”, skriver insändarskribenten. Bild: Daniel Ahlström

Munkedals kommun spelar Monopol med oss anställda

I sociala medier har man senaste tiden kunnat läsa olika förslag till en ny slogan för Munkedals kommun.

ANNONS

Jag varnar för dåligt språkbruk när jag citerar okänd person: ”Munkedals kommun – Vi använder toalettmetoden. Vi skiter i arbetsmiljöfrågor, pissar på våra anställda och spolar ner skattepengarna i holken.”

Vi är många som känner oss väldigt illa behandlade inom vård och omsorg i Munkedals kommun. Det började för flera år sedan med att enhetschefer bytes ut mer och mer frekvent. Vissa enheter har bytt chef både fem och sex gånger inom loppet av ett år. De senaste sex åren har vårdpersonalen fått många oroande besked. Man har lovat och sedan svikit genom att dra tillbaka löften. Man har fört oss bakom ljuset och undanhållit information. Man har ingett falska förhoppningar. Man har med berått mod stått och ljugit oss rakt i ansiktet. Man har gång på gång skapat oro i lägret och berövat oss vår arbetsglädje. Stundvis har vi blivit förlagda med munkavle och inte fått lov att tala med anhöriga till vårdtagare när det varit omorganisationer på gång.

ANNONS

LÄS MER:Stopp för förslag om bättre villkor för vårdanställda

Det här är värre än värsta monopolspelet, där ni spelar med människors liv och tillvaro som insats. Ni flyttar runt både vårdtagare och personal mellan kommunens boenden som om de vore spelpjäser. Under flera år har personalen levt under hotet att få dra kortet där det står ”Gå direkt ut i arbetslöshet utan att passera GÅ”. Dessutom hittar ni på nya spelregler hela tiden och gör det helt omöjligt för oss att kunna sköta vårt jobb på ett bra sätt. Det här är inte välfärd utan snarare en vansinnesfärd, som håller på att leda oss allihop till psykakuten!

Det är också anmärkningsvärt och ett riktigt lågvattenmärke att kommunen ägnar sig åt att avskeda anställda med lönebidrag. Det finns ju inga pengar att tjäna på att avskeda människor vars lön finansieras av statliga bidrag. Det är skamligt att behandla människor på detta sätt när man vet att de har det mycket svårare än andra att få fotfäste på arbetsmarknaden. Snacka om att sparka på folk som ligger ner.

Trött på att ni behandlar oss så illa

LÄS MER:Undersköterskor riskerar att varslas mitt i en pandemi