Stefan Löfven presenterar sin regering
Stefan Löfven presenterar sin regering Bild: Anna Tärnhuvud

Någon måste ta ansvar för landet

Det är otroligt hur många svenskar som klagar och gnäller om att Socialdemokraterna är maktgalna och gör vad som helst för att få makten.

ANNONS

Replik till

Nybliven Vänsterpartist 10 juli

LÄS MER:Politisk sandlåda i riksdagen

Tror inte du, nyblivna Vänsterpartisten, att Nooshi Dadgostar, er fina och kloka ledare, skulle ta makten om hon kunde?

Men det är klart, att om man som Ulf Kristersson (M) har kämpat i flera år för att ta makten i Sverige, och som skäller, gnäller och klagar varenda dag på regeringen, visar att han inte är intresserad av att ta makten då han inte ens vågade fullfölja sitt försök att bli statsminister, trots att han och Ebba Busch (KD) slagit sig ihop med SD, ja då är det nog dags att den personen avgår.

ANNONS

Att valet föll på Stefan Löfven (S) att bilda regering, och att det blev så, är ingen sandlåda, någon måste ta ansvar för landet.

Att Vänstern och Nooshi Dadgostar (V) motsatte sig marknadshyror är kanonbra. Att Vänsterpartiet vill komma längre i regeringsarbetet är också bra, så man kunde ju önskat att V och S fick över 50 procent tillsammans, så hade problemet varit löst?

Det gäller dock att sandlådorna inte blir fulla av skräp, men skyll inte allt på på S, för maktgalenskapen hos andra kan gå över styr med ett SD som kräver statsministerpost när de får flest röster.

En sandlåda som slår alla rekord är väl när Ebba Busch (KD) betalar 60 000 kronor när hon är helt oskyldig enligt sin egen beskrivning. Men det kanske visar att hennes lön är för hög.

Hans Lundberg