Särskilda boendet Ekebacken i Munkedal.
”Omorganisationscirkusen är igång, återigen. Särskilt boende på Ekebacken ska flyttas till Dinglegården. Korttidsavdelningen ska återigen flyttas, denna gången från Dinglegården till Ekebacken”, skriver insändarskribenten. Bild: Ingvar Spetsmark

När läget är som mest pressat – då kommer besparingarna

”Munkedal – mer av livet” – denna slogan är ett hån!

ANNONS

Omorganisationscirkusen är igång, återigen. Särskilt boende på Ekebacken ska flyttas till Dinglegården. Korttidsavdelningen ska återigen flyttas, denna gången från Dinglegården till Ekebacken.

Det medför naturligtvis oro hos personalen. Som om inte detta vore nog, så måste det sparas pengar. Mitt under rådande pandemi, när personalen redan går på knäna och stressar för att hinna allt. Mer dokumentation, fler väldigt sjuka. Då kommer besparingar! Då läggs varsel om uppsägningar!

LÄS MER:Vakna upp – självklart kommer äldreboendet att fyllas

Under covid-pandemin är det vårdpersonalen som ställer upp med övertid och dubbelpass, allt för att förhindra att eventuell smitta förs vidare. Det är vårdpersonalen som bränner sitt ljus i båda ändarna. Allt för patientsäkerheten! Allt för att hinna allt annat som ska göras.

ANNONS

Vi får inga applåder, inget tack. Däremot ska personal varslas!

Inge T Lugn

LÄS MER:Beslut om nytt äldreboende kan komma att rivas upp