Snart finns det ingen vettig person som vågar sig ut sent på kvällarna i centrum, skriver Thomas Willram, som är orolig för stadens utveckling.
Snart finns det ingen vettig person som vågar sig ut sent på kvällarna i centrum, skriver Thomas Willram, som är orolig för stadens utveckling. Bild: Karl af Geijerstam

Narkotika säljs öppet i centrum – vad gör politikerna åt problemen?

Jag flyttade till Uddevalla för cirka tio år sedan på grund av arbete. Numera arbetar jag i Göteborg igen, men trivs så bra i Uddevalla att jag valt att bo kvar.

ANNONS

Jag har haft förmånen att bo mitt i centrum av Uddevalla och känna pulsen. Självklart lite liv och stoj på helgerna, vilket tillhör ett centrum.

Men nu till den stora förändringen de sista åren. På dagtid intas centrums gator av personer med västjackor, trots 25 plusgrader, och små väskor. Dessa dealar narkotika helt öppet på olika platser i centrum. Skulle man titta på dem för länge är man snart hotad.

Lite senare på kvällen och natten blandas det upp med det äldre laget som kommer ut, oftast på cyklar och ryggsäckar, som får en att tro att de ska ut på vildmarksäventyr. Tyvärr är deras mål andras cyklar, källartillhörigheter med mera.

ANNONS

Snart finns det ingen vettig person som vågar sig ut sent på kvällarna i centrum.

Min undran är: vad gör kommunen/politikerna mot denna lavinartade utveckling? Då pratar jag bara om centrala Uddevalla, problemen är givetvis mycket större än så.

Jag har bott i Angered i 30 år, så några rasistkort biter inte. Jag är ärligt talat rädd för vad vi står inför för typ av stad. Tack för ordet.

Thomas Willram