Studentflak.
”Att få gapa och skrika på ett flak hopträngda som sillar är ingen bra lösning för att bekämpa pandemin”, skriver insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

Ni bekämpar inte pandemin genom att trängas på flak

Replik till Andrea 14 maj

ANNONS

LÄS MER:Sätt oss i karantän så vi får en riktig student!

Fy fan vad ni är bra... Ni har studerat på gymnasiet i minst tre år, men ni har ändå inte förstått vissa sammanhang. Det är ett rimligt krav man borde kunna ställa på er.

Det finns ingen anledning till att ni få ska släppa loss med ökad smittspridning som följd. Ungdomar smittar tillräckligt redan nu.

Att få gapa och skrika på ett flak hopträngda som sillar är ingen bra lösning för att bekämpa pandemin.

Det finns andra i samhället som har det värre. Sjukvårdspersonal jobbar häcken av sig och avstår semesterperioder med familjen. Äldre som tvingas till ensamhet utan besök av anhöriga. Barn och barnbarn som är bosatta på fel sida om en gräns kan inte träffa föräldrar eller vänner. Det är många begravningar där anhöriga och vänner inte kan delta.

ANNONS

LÄS MER:Besvikelse bland eleverna när studentflaken ställs in

Folk dör som flugor, ändå vill ni inte förstå. Det är inte synd om er studenter om ni behöver avstå ett firande för att minska risken för smittspridning. Det finns ingen orsak gnälla och snyfta. Det är ett lågt pris att betala.

Misströsta inte, se framåt. Det kommer andra tillfällen i livet som kommer att vara större än ett inställt studentfirande.

Vuxen utan studentfirande