Skribenten befarar att trafiken i Uddevalla, särskilt kring Willysrondellen, kommer att öka rejält om ett nytt stadshus byggs i centrum.
Skribenten befarar att trafiken i Uddevalla, särskilt kring Willysrondellen, kommer att öka rejält om ett nytt stadshus byggs i centrum. Bild: Arkiv

Nytt stadshus kan innebära trafikkaos i centrum

Vid ett flertal tillfällen har vi fått höra om och läsa om planerna att bygga ett nytt stadshus i Uddevalla där nuvarande brandstationen ligger.

ANNONS

Enligt flera styrande politiker skulle detta gagna handeln i centrum. Det stämmer säkert att de som arbetar i ett sådant stadshus på sin lunchrast gör några inköp i stan och även utnyttjar möjligheten att äta på någon av stans matställen. Men vad händer med trafiksituationen runt rondellen vid Willys om vi på morgonen och eftermiddagen ökar trycket där? Redan i dag är det riktigt grötigt för den trafik som kommer från Kampenhof och vill passera rondellen. Lägger vi till hundratals bilar till som vill ut blir det kaos. Det finns naturligtvis möjlighet att åka runt Skansberget, men vill man skapa en ökning av trafiken dit och är det verkligen en bra lösning?

ANNONS

LÄS MER:Nej till skrytbygge som ändå inte förbättrar centrum

Speciellt med tanke på att det förr eller senare måste påbörjas ett arbete med säkring mot översvämningar som också lär innebära avstängningar och omledningar av trafik. Att plöja ner en massa pengar på ett stadshus i centrum är inget annat än en spark i arslet på oss skattebetalare. Ni sitter perfekt där ni sitter. Att lägga en massa pengar för att de som jobbar i stadshuset ska få möjligheten till ärenden i centrum är bara lyx.

Men de styrande i Uddevalla är knappast kända för att tänka efter före. Det har vi lärt oss med kinesiska avtal, idiotisk placering av badhus och hanteringen av den väl planerade förturen till vaccin.

Hoppas det dyker upp något seriöst parti till nästa val.

Uddevallabo

LÄS MER:SD överklagade hanteringen av nya stadshuset – rätten avslår