Elving Andersson (C) får hård kritik av Torsten Torstensson.
Elving Andersson (C) får hård kritik av Torsten Torstensson.

Odemokratiskt och uselt ledarskap ligger bakom mitt avhopp

I en artikel i Bohusläningen 24 april försöker Centerpartiets gruppledare i Uddevalla, Elving Andersson, försvara sitt dåliga ledarskap genom att lägga allt ansvar på två av de ledamöter i fullmäktige som har valt att lämna partiet, och framför allt undertecknad. Bristen på självinsikt är frapperande. Att dessutom inte hålla sig till sanningen är ännu mer uppseendeväckande, kommunfullmäktiges ordförande som han trots allt är.

ANNONS

LÄS MER:Kritiken efter C-avhoppet: ”Han har inte försökt påverka partiet”

Han påstår att jag inte har deltagit på gruppmötena vilket till viss del är riktigt. Att inte ha försökt påverka kan han dock knappast beskylla mig för. Man ska ha klart för sig att innan jag beslutade mig för att det var meningslöst att delta, vilket var för ungefär knappt ett år sedan, var jag den medlem som hade högst närvaro av alla, han har själv fört närvarostatistik. Det kändes dock inte meningsfullt att delta längre när man kommer till mötet och alla medlemmar utom Andersson röstar för att kommunfullmäktige ska säga nej till Omnibus-affären, men att han i sin roll som fullmäktiges ordförande ändå trixar igenom affären.

ANNONS

Gruppledararvodet är ett annat exempel där han, på gruppmötet, uttryckte sitt ogillande men, trots ett stort missnöje hos deltagarna, ändå röstade för och dessutom så småningom försökte dela arvodet med vice gruppledare Camilla Johansson. Allt för att ta ut maximalt arvode ur den kommunala kassan. Det har dessutom vid flera tillfällen tagits upp punkter på dagordningen, där medlemmarna ska få säga sitt, men där Andersson, ihop med övriga majoritetsledare, redan beslutat vad som gäller. Det är vad jag kallar för omoraliskt och odemokratiskt beteende.

LÄS MER:Torsten Torstensson hoppar av Centerpartiet i protest

När det gäller friskolan påstår Andersson att jag inte deltagit på något av de digitala möten som varit. Detta är felaktigt eftersom jag tog upp frågan på ett möte med partiets fullmäktigegrupp före senaste fullmäktigemötet. Att Bohusläningen sedan tar upp det som det största skälet till mitt utträde får stå för dem. Jag ser det bara som en liten del i utträdesprocessen.

Andersson försöker i artikeln naturligtvis få oss, som valt att lämna, att framstå i dålig dager och att vi inte visar moral som lämnar partiet men behåller våra platser i fullmäktige. Vi har ingen anledning att lämna eftersom det är väljarna som valt oss att sitta i denna folkvalda församling. Han borde i stället, som gruppledare, rannsaka sin egen insats och fundera över varför han har bidragit till att denna, för alla parter, olustiga situationen uppkommit. När man nu ser i backspegeln att tre av partiets företrädare i fullmäktige har lämnat partiet under mandatperioden så borde det sannerligen stämma till eftertanke. Förutom dåligt allmänpolitiskt innehåll så kan det inte bero på annat än uselt ledarskap.

ANNONS

Trappan brukar, normalt sett, alltid städas uppifrån.

Torsten Torstensson

oberoende ledamot i kommunfullmäktige