"På något obegripligt sätt vänder MP detta till en anklagelse mot M om att vilja sänka kraven på djurskydd i Sverige", skriver M-politiker.
"På något obegripligt sätt vänder MP detta till en anklagelse mot M om att vilja sänka kraven på djurskydd i Sverige", skriver M-politiker. Bild: Emil Langvad/TT

Ohederligt och osant påhopp från Miljöpartiet

Småföretagarnas villkor har aldrig varit en prioriterad fråga för Miljöpartiet. Tvärtom har växande byråkrati och höjda skatter för svenska småföretag blivit synonymt med MP:s och de andra vänsterpartiernas tid vid makten.

ANNONS

Replik till Miljöpartiet

LÄS MER:Sverige ska fortsätta vara ett föregångsland för friskare djur

Miljöpartiet får förstås prioritera vilka frågor de vill, men att försöka smutskasta och misstänkliggöra oss som bryr oss om svenska småföretagare och deras anställda är rakt igenom ohederligt. I vår artikel skrev vi att det måste bli ett slut på Sveriges slentrianmässiga övertolkningar av EU-regler, så att det blir rättvisare konkurrens för våra företag och lättare att skapa jobb i Sverige.

På något obegripligt sätt vänder MP detta till en anklagelse mot M om att vilja sänka kraven på djurskydd i Sverige. Det är helt felaktigt. Vad vi skriver är att den totala regelbördan för småföretag i Sverige måste minska. Och vi pekar faktiskt ut just djurskyddet som en fråga där det är bra att Sverige har tuffare krav än EU:s miniminivå.

ANNONS

Här ett direkt citat från vår artikel: ”Det kan förstås finnas tillfällen när det finns skäl för Sverige att ha mer långtgående regler än övriga EU. Vare sig svenska bönder eller konsumenter skulle nog vilja se ett djurskydd på bulgarisk nivå.”

LÄS MER:Vi får gärna vara bäst i klassen – men inte på att krångla till det

Alla läskunniga kan alltså se att MP-företrädarna slirar på sanningen i sin replik. Vi moderater vill minska den totala regelbördan för småföretag i EU och Sverige – och när det gäller djurskydd specifikt vill vi lyfta lägstanivån i EU istället för att ständigt komma med nya pålagor på de svenska bönderna. Ingen föreslår att vi ska sänka nuvarande standarder på det här området.

Inför framtiden vill vi uppmana MP-företrädarna att faktiskt läsa artiklar ordentligt innan de kastar anklagelser omkring sig. Då slipper de hetsa upp sig i onödan och kan lägga kraft på annat än att slåss mot väderkvarnar. Det är bättre att öppet och ärligt debattera riktiga politiska förslag än att försöka skapa bråk om ett påhittat förslag som ingen har lagt.

Jörgen Warborn (M)

EU-parlamentariker

Mats Abrahamsson (M)

kommunstyrelsens ordförande i Sotenäs