P-A Hultman skriver att USA kan stå inför ett inbördeskrig om Donald Trump förlorar, och att det finns risk att det sprider sig till andra delar av världen.
P-A Hultman skriver att USA kan stå inför ett inbördeskrig om Donald Trump förlorar, och att det finns risk att det sprider sig till andra delar av världen. Bild: Julio Cortez

Om Trump förlorar kan världen vara illa ute

Vad händer efter den 3 november? Kommer USA att vakna upp till en statskupp eller kommer demokratin att vinna? Ja, det är väl ställda frågor i dessa dagar. Donald Trump har på frågan om han kommer acceptera en valförlust sagt att "det beror på". Han menar då att Demokraterna skulle "fuska" sig till segern.

ANNONS

Senaste gången USA hade inbördeskrig var 1865. Även då ifrågasattes demokratiska värderingar då USA:s president Lincoln ville förbjuda slaveri i USA:s alla delstater. Nu står USA åter inför frågan om det blir inbördeskrig. Enligt de paramilitära styrkor (cirka 15 stycken) som stöder sittande president kommer man "inte acceptera att Demokraterna fuskar sig till segern". Då vet man spelreglerna.

Om då president Trump anser att det är valfusk aktiveras runt 30 000–40 000 människor av Trumps soldater. Då står USA inför ett inbördeskrig där det finns risk att det sprider sig. Ser man på Trumps stora idoler slås man av att flera av de som han beundrar är diktaturer. Putin i Ryssland som han tror mer på än samtliga amerikanska polis- och militärorganisationerna som FBI, CIA, NSA. Och inte att förglömma, Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, vars farfar benämns som Republikens evige president. Även Putin kommer att bli den evige presidenten. Vill Donald Trump också bli republikens evige president? Ja, allt tyder på det efter den 3 november, om han förlorar valet.

ANNONS

Att faktagranskare hittat runt 20 000 lögner och osanningar som Trump kastat ur sig struntar dessa grupper i

Inför presidentvalet förbereder sig det amerikanska polisväsendet på att så kallade accelerationister i bland annat boogaloorörelsen ska utföra terrordåd, med målet att utlösa ett nytt inbördeskrig. Där man använder sig av olika koder som att ”döda en polis” blir ”grilla en gris”. Dessa grupper är beredda att strida för sin store ledare Donald Trump.

Oavsett vad Trump säger så tror dessa grupper på honom. Som när han spred lögner om att Barack Obama inte var född i USA och inte hade rätten till presidentämbetet. Att faktagranskare hittat runt 20 000 lögner och osanningar som Trump kastat ur sig struntar dessa grupper i. Men det tragiska är att detta börjar få fotfäste även i Sverige.

Bland annat de forna sverigedemokratiska riksdagsledamöterna Erik Almqvist, Kent Ekeroth (kända för järnrörsskandalen) samt nyförvärvet Pavel Gamov som i december 2014 sa i en intervju ”Vår långsiktiga ambition är att få bort de andra partierna.” Alltså samma idéer som Donald Trump ser ut att försöka med och Putin jobbar på. Dessa tre sverigedemokrater driver också kanaler med massor av lögner och uppdiktade historier som rör det amerikanska valet. Man har även en ”ledare” i programmet i bästa Putin-stil som står och ljuger och förvränger sanningen. Allt för att misskreditera andra människor. Vi får se vad en förlust för Trump innebär i USA, men att världen bör förbereda sig på strider, massor av lögner och direkta hot står klart. Och vilken reaktion kommer från ”järngänget” och deras lakejer i Sverige?

ANNONS

P-A Hultman

ANNONS