Öppet brev till Saronhuset i Uddevallas styrelse: Hur tänker ni?

Jag har upprörts av styrelsens beslut att hålla Noras akutboende, Uddevalla stängt på helgerna från och med förste maj.

ANNONS
|

Man påstår att det inte finns ekonomi till att ha öppet på helgerna. Detta trots att det finns pengar i verksamheten, rummen finns och personal som är beredd att jobba.

Jag måste fråga, hur tänker ni i styrelsen i Saronhuset egentligen? Det verkar inte som att ni förstår vad ni håller på med! Ni verkar göra ert bästa för att förstöra denna fantastiskt fina verksamheten. Som medlem i Svenska kyrkan och vän av Saronhuset så skäms jag över ert beslut. Hur tror ni att de hemlösa mår nu när de vet att Noras akutboende är stängt på helgerna. Förstår ni vilken ångest ni ger de här utsatta människorna genom ert beslut?

ANNONS

Nu får dessa sova på gatan och riskera att bli överfallna, rånade och utsatta för övergrepp. Speciellt för kvinnor är tryggheten i boendet viktigt. Vad hände med Svenska kyrkans värdegrund? Vad hände med att ni skulle ge de mest utsatta i samhället tak över huvudet, värme och gemenskap? På Saronhusets Instagramkonto står följande: Vi vill se ett mer rättvist och medmänskligt Uddevalla där ingen lämnas utanför. Vad är det för hyckleri?

Kanske ni i styrelsen skulle vara med vid insläppet av hemlösa på Noras akutboende på kvällarna och tillbringa lite tid på Saronhuset. Då kunde ni lära er vilka behov som faktiskt finns på Saronhuset. Eller varför inte lyssna på personalen som arbetar där som kan och förstår vilka behov som finns. Gör om och gör rätt! Öppna natthärbärget på helgerna igen!

Linda Heed Andersson

ANNONS