Öppna era ögon kära Rysslandsvänner

Jag är inte gammal nog att minnas det kalla kriget. Med mina blott 38 år är kommunismens offer något jag fått läsa mig till.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Men samma sak gäller med nazismens offer. Det gör det inte mindre hemskt.

Det sitter personer runt om i vårt land, bland annat i Lysekil, utan att nämna namn. Som försvarar vad Ryssland gör i Ukraina, som försvarar vad Ryssland och Soviet har gjort historiskt. Kanske borde dessa människor runt om i Sverige stå för sitt ord. Flytta till detta fantastiska land i öst som ni lovordar. Det verkar ju i er skeva världsbild vara rena Shangri-La. Medan resten av oss, svenskar, européer och övriga nationaliteter ser Ryssland och dess politik för vad det är.

Ryssland är och förblir en skamfläck på världskartan. Både idag och genom hela 1900-talet. I kommunismens namn har det mördats och fängslats oskyldiga människor i över ett århundrade. I Ukraina attackeras civilbefolkningen för att få landet att ge upp. I Ryssland får civilbefolkningen hem kistor med unga män som en gång var deras barn, bröder, nära och kära. På båda sidor gränsen får civila lida för vad en maktgalen feg man vill uträtta. Jag hoppas när detta är över att Putin ihop med ett gäng generaler, ministrar och andra makthavare släpas ut ur Kreml och sätts att bryta salt i Gulag tills de grävs ner.

ANNONS

Samtidigt drömmer jag ljuva drömmar om att dessa människor i Sverige som försvarar allt vad kommunismen ställt till med, får en timme på sig att packa. Släpas ut ur sina hem och sedan skickas med enkelbiljett till Ryssland. För att de själva ska förstå hur deras älskade land och deras älskade ideologi har behandlat människor i över 100 år.

Men. Detta är bara mina tankar i ett tillstånd av ilska och nedstämdhet. Till skillnad från landet i öst så försöker vi i alla fall ta hand om varann, vi har yttrandefrihet, även när människor uppenbart har fel.

Pat The Cat

ANNONS