P-skiva och fri parkering i Uddevalla centrum

Sitter på min balkong i centrala Uddevalla och det är lördag och solen lyser.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är mycket folk i rörelse. Precis vad stadskärnan behöver för sin överlevnad i kampen mot näthandel och externt köpcentrum. P- vakterna är också i rejäl rörelse för att hitta syndare. Även lördagar ska man betala och förstå sig på zonindelningar.

En timme där max, men andra sidan ån kanske två? Hinner man ta en fika? En lunch? Handla? Ett stort tomt torg, finns det en plats där? Nej där ska det inte vara parkering. Bättre tomt. Antalet fordon kommer inte att minska i framtiden trots att vissa tror det. Fordonen kommer ha andra drivmedel och det är bra. Laddplatser? Nej de lyser med sin frånvaro. Bättre åka till Torp, laddplatser och ingen stress med tider.

ANNONS

Uddevalla kan bättre. Med små medel kan vi öka besöken i staden. P-skiva och fri parkering är en bra början. Förra sommaren hörde jag en konversation mellan en bilist och en p-vakt. Vakten förklarade zonerna hit och dit. Bilisten blev konfunderad. Sedan avslutade p-vakten samtalet med att säga att Torp har fria parkeringar. Ridå.

Lars Olsson

Uddevallapartiet

ANNONS