Thomas Lundqvist skriver en allegori över tiggeriförbudet som kan komma att införas i Munkedals kommun.
Thomas Lundqvist skriver en allegori över tiggeriförbudet som kan komma att införas i Munkedals kommun. Bild: Bengt Christian

Pappmuggarnas vara eller icke vara i Munkedal

Jag läste i Bohusläningen att i nästa vecka är det så åter dags för högern i Munkedal att på fullmäktigemötet försöka få bort de förhatliga pappmuggarna från de centrala delarna av samhället.

ANNONS

LÄS MER:Tiggeriförbud på väg att införas i Munkedal

Dessa muggar som till största delen består av återvinningspapper som människor dumpat. I ett samhälle som i hög grad lever på produktion av finpapper går det ju inte att ha konkurrens av sekunda varor när det finns äkta vitblekt dito. Att M och SD gör skillnad på papper och papper är väl inte förvånande, men att KD stoppar sina papper i kopiatorn är lite förvånande. Det är väl Ebba Busch som brett ut sina vida, vita vingar och meddelat att endast den rena, vita färgen duger.

Det hedrar inte Munkedal om man nu blir först i regionen med att gå från återvinning till endast nyproduktion. För övrigt, att Sotenäs ligger hack i häl med liknande beslut är väl bara ett resultat av att SD i Munkedal exporterat partimedlemmar till kommunen som inte har egen papperstillverkning.

ANNONS

Mitt förslag är att Munkedals kommun tar alla de dokument som hela den här processen genererat och kör dem i dokumentförstöraren. Mal mer strimlorna och gör pappmuggar utav dem.

Thomas Lundqvist

Dingle

LÄS MER:På vilket sätt blir människor i nöd hjälpta av tiggeriförbud?